Kritiskt läge för FUF – Var med och bidra till vår överlevnad!

FUF befinner sig plötsligt i ett kritiskt läge. Dagen innan julafton presenterade regeringen sitt regleringsbrev till Sida. I det framgår att man i praktiken lägger ner all informations- och kommunikationsverksamhet inom biståndet, och minskar stödet till kapacitetsutveckling och Agenda 2030. Det är i huvudsak från dessa poster som FUF:s finansiering under senare år har kommit.  

De senaste dagarna har vi fått besked från våra finansiärer om hur detta konkret påverkar FUF:s verksamhet och vi kan konstatera att vi – inom loppet av några dagar – går från vår starkaste ekonomiska situation någonsin till att i skrivande stund stå på gränsen till obefintlig finansiering för 2023. Vår seminarieverksamhet, Utvecklingsmagasinet (tidigare Biståndsdebatten.se) och verksamheten i vilken vi årligen engagerar och utbildar hundratals ideellt aktiva medlemmar, inte minst unga vuxna, är plötsligt helt ofinansierade. Vårt Praktikantprogram, som för många innebär ett första steget in i utvecklingsbranschen, har finansiering för vårterminen – en finansiering som sedan stryps. Vi väntar fortfarande besked kring hur det senaste och uppmärksammade tillskottet i FUF:s verksamhetsträd – Global Peace Hub – eventuellt kommer att drabbas av nya biståndsprioriteringar och regleringsbrevet till Folke Bernadotteakademin. 

Vi är dock inte de som ger upp, utan kommer in i det sista att kämpa för att vår organisation ska överleva genom att försöka hitta alternativ finansiering både för befintlig verksamhet och nya projekt. FUF är för bra för något annat! Här har du, din arbetsplats, dina vänner och ditt nätverk en viktig roll att spela. Alla som på något sätt kan bidra till FUF:s överlevnad och till vårt arbete med att öka kunskapen, debatten och engagemanget för en rättvis och hållbar värld behövs nu mer än någonsin. Du som enskild individ kan bidra genom att skänka en slant eller genom att tipsa vänner och bekanta att bli medlemmar i FUF. Du som del av en organisation, ett företag eller en myndighet kan stödja oss genom att donera en valfri summa  eller genom att bli FUF-supporter. Alla bidrag – stora som små – är välkomna och kan komma att spela en avgörande roll för vår framtid.

Swishnummer: 123 481 86 13
Plusgiro: 14 32 80-6
Bankgiro: 702-4532

För utlandsbetalning:
IBAN: SE46 9500 0099 6034 0143 2806
SWIFTCODE: NDEASESS
Vill du hellre ha en faktura? Maila faktura@fuf.se

Har du frågor är du välkommen att höra av dig.  

Tack för att du följer FUF! 

Dela det här:

Av: Kansliet

Publicerad: 18 januari, 2023