FUF 50 år: Intervjuer, antologi och exposé

År 2022 är det 50 år sedan FUF formellt blev en förening med en alldeles egen styrelse. Detta vill vi så klart uppmärksamma tillsammans med alla er läsare, tittare, skrollare, deltagare samt gamla och nya fuffare.  

Vi har gjort intervjuer med personer som engagerat sig i FUF under föreningens långa livstid och som nu gått vidare till nya spännande uppdrag. Du kan till exempel läsa om Ulrika Modéers tidiga engagemang i FUF och om när nuvarande ordförande Anna Blücher intervjuade en trädplanterande Carl Bildt.   

För att fira FUF 50 år har vi har också satt samman en antologi med unga personers tankar, idéer, förhoppningar och farhågor kring en rättvis och hållbar global framtid. Läs bland annat om hur gränsöverskridande vänskap är botemedlet mot världens ondska och om papperslösas rätt till rättigheter.

Dessutom har FUF:s styrelseledamot Rolf Carlman skrivit om 50 år av kunskap, debatt och engagemang för en rättvis och hållbar värld, en exposé över FUF:s historia. I exposén kan du läsa om hur FUF gick från slutet sällskap till öppen förening och om hur U:et i FUF förändrats under dessa 50 år.

Dela det här:

Av: Kansliet

Publicerad: 9 december, 2022