FUF söker ny medarbetare: Vikarierande Seminarie– och kommunikationsansvarig (100%) 

Av: Kansliet

Nu ska vår evenemangs- och kommunikationsansvariga gå på föräldraledighet och vi söker därför en ny medarbetare som vill jobba med oss under perioden september 2022 till juli 2023. Du som söker har mycket god och bred kunskap om globala utvecklingsfrågor och är en stark kommunikatör och organisatör. Du har lätt för att samarbeta med olika typer av människor och är van vid, och trivs med, att arbeta strukturerat. 

24 maj, 2022

FUF söker ny medarbetare: Vikarierande Seminarie- och kommunikationsansvarig (100%)

Av: Kansliet

Vi söker vi en ny medarbetare som ska fungera som organisationsstöd på 40 %. Tjänsten innebär ett tudelat ansvarsområde som kansliassistent och som redaktionsstöd. Du som söker bör vara intresserad av globala utvecklingsfrågor, prestigelös och ha lätt för att samarbeta med olika typer av personer och att utföra olika typer av arbetsuppgifter.

24 maj, 2022

FUF söker skribenter till antologi om ungas visioner om framtiden! 

Av: Kansliet

I dag är unga personers engagemang för en hållbar och rättvis värld den huvudsakliga drivkraften bakom FUF:s arbete. Men även om unga är med och skriver våra texter, arrangerar våra seminarier och formger våra inlägg i sociala medier så handlar det ofta om att ni lyfter fram experter och yrkesverksammas kunskap och idéer. Hur ser […]

14 mars, 2022

”Fredens framtid” – en ny antologi med röster för hållbar fred och säkerhet

Antologin ”Fredens framtid” innehåller 14 texter om hur vi skapar en hållbar fred och säkerhet. Den är gratis och kan laddas ned längre ner på sidan.

Av: Kansliet

Hur kan barn inkluderas i arbetet för hållbar fred? Hur hänger klimaträttvisa och global hälsa samman med fredsarbetet? Dessa och många andra viktiga frågor tas upp av olika röster för hållbar fred och säkerhet i vår antologi Fredens framtid. FUF:s nätverk för global hållbar fred och säkerhet har tillsammans med Föreningen Mänsklig Säkerhet varit med […]

29 september, 2021

Vecka 37: 20 år sedan terrordåden i New York och talibanernas framfart i Afghanistan

Talibabernas framfart i Afghanistan är ett ämne som fortsatt har debatterats i Sverige under den senaste veckan.

Av: Kansliet och Melanie Alphonse

Tjugo år har gått sedan den 11 september, vilket är något som flera svenska debattörer har berört under den senaste veckan. Talibanernas övertagande i Afghanistan, klimatfrågan och EU-samarbete har också stått i centrum i debatten.

20 september, 2021, Aktuell debatt

Vecka 24: Debatt om flykt och migration på internationella flyktingdagen

Av: Kansliet

Nya siffror från UNHCR visar att över 80 miljoner människor just nu är på flykt och att antalet mer än fördubblats de senaste tio åren. I veckan har debatten kretsat kring flera aspekter av flykt och migration och flera debattörer menar att de rika länderna i världen måste ta ett gemensamt ansvar över situationen. Även demokrati och klimat med koppling till Kinas regim har debatterats och att svenska företag ska sluta bistå diktaturer att förtrycka hbtqi-personer.

21 juni, 2021, Aktuell debatt

Vecka 22: Klimatfrågan, Israels och Kinas politik i veckans debatt

Av: Kansliet

I veckan har klimatfrågan debatterats bland annat ur ett barnrättsperspektiv och den har också ställts i kontrast mot hälsofrågan. Man har även fortsatt att diskutera Israels politik och judiska ungdomsförbundet har uppmärksammat antisemitism i Sverige. Även Kinas politik har belysts, bland annat med anledning av Kinas behandling av uigurer i provinsen Xinjiang.

8 juni, 2021, Aktuell debatt

FUF söker projektledare till Global Peace Hub

Av: Kansliet

Brinner du för unga människors inkludering i fredsprocesser? Är du en fena på digitala forum och nätverkande? Är du erfaren projektledare med starkt eget driv? Då är tjänsten som projektledare för projektet Global Peace Hub rätt roll för dig! Just nu söker FUF en projektledare på heltid till detta spännande projekt som fokuserar på unga […]

10 februari, 2021, Intern aktivitet

Ny artikelserie om migration

Fåglar som migrerar

Av: Kansliet

Just nu är det svårt att resa – och ännu svårare att fly och migrera. Men trots att gränser är stängda på grund av coronapandemin finns desperationen, risktagandet och förlusterna kring migration kvar. FUF:s lokalgrupp i Lund har gjort en hel artikelserie om migration.

1 juni, 2020, Nyhet