År 2022 är det 50 år sedan FUF formellt blev en förening med en alldeles egen styrelse. Detta vill vi så klart uppmärksamma tillsammans med alla er läsare, tittare, skrollare, deltagare samt gamla och nya fuffare.

Under året kommer vi att publicera intervjuer med personer som engagerat sig i FUF under föreningens långa livstid och som nu gått vidare till nya spännande uppdrag. Vi kommer också att sätta samman en antologi med unga personers tankar, idéer, förhoppningar och farhågor kring en rättvis och hållbar global framtid. Nu när restriktionerna lättar och FUF fyller jämt vill vi också passa att fira våra 50 år tillsammans med er. Håll utkik i våra kanaler efter inbjudan till höstens jubileumsfest!

FUF söker skribenter till antologi om ungas visioner om framtiden! 

Idag är unga personers engagemang för en hållbar och rättvis värld den huvudsakliga drivkraften bakom FUF:s arbete. Men även om unga är med och skriver våra texter, arrangerar våra seminarier och formger våra inlägg i sociala medier så handlar det ofta om att ni lyfter fram experter och yrkesverksammas kunskap och idéer. Hur ser era visioner och farhågor kring en rättvis och hållbar global framtid ut? Det vill vi ta reda på!  

Under året vill vi samla era tankar och idéer i en antologi om den globala framtiden. Varför brinner du för en global utveckling? Hur ser du på den internationella utvecklingen? Hur kan och bör engagemanget för dessa frågor se ut framöver? Dela era klokskaper med oss! 

Skulle du vilja bidra till antologin?  

Så här gör du: Du som är 32 år eller yngre skickar in en kort text (max 400 ord) till oss där du berättar lite om dig själv, hur du är eller har varit engagerad i FUF och vad du skulle vilja skriva fokusera på i din text till: opinion@fuf.se senast den 3 april 2022.  

Våra redaktörer väljer därefter ut ett antal skribenter som ombedes att skicka in ett kapitel till boken (5–7 sidor, 2500–3500 ord). Urvalet kommer bland annat att baseras på ambitionen att få med en bred representation av skribenter och ämnen.  

Planen är att antologin ska färdigställas under sommaren. Om du skulle du få chansen att bidra till antologin så ska du därför vara beredd på att du kanske kommer att behöva bearbeta din text under sommarmånaderna.  

Har du frågor om antologin? Kontakta oss på opinion@fuf.se  

Planen är att antologin ska färdigställas under sommaren så skulle du få chansen att bidra till antologin så ska du vara beredd på att du kanske kommer att behöva bearbeta din text under sommarmånaderna.

Dela det här: