2022 var det 50 år sedan FUF formellt blev en förening med en alldeles egen styrelse. Detta ville vi så klart uppmärksamma tillsammans med alla er läsare, tittare, skrollare, deltagare samt gamla och nya fuffare.  

Vi gjorde intervjuer med personer som har engagerat sig i FUF under föreningens långa livstid och som nu har gått vidare till nya spännande uppdrag. Du kan till exempel läsa om Ulrika Modéers tidiga engagemang i FUF och om när FUF:s ordförande Anna Blücher intervjuade en trädplanterande Carl Bildt.   

För att fira FUF 50 år tog vi också fram en antologi med unga personers tankar, idéer, förhoppningar och farhågor kring en rättvis och hållbar global framtid.  

Dessutom skrev FUF:s styrelseledamot Rolf Carlman om 50 år av kunskap, debatt och engagemang för en rättvis och hållbar värld, i form av en exposé över FUF:s historia.  

Den 28 oktober bjöd FUF in till fest för att fira att vi sedan 1972 har spridit kunskap och skapat debatt om globala utvecklingsfrågor. Kvällen bjöd på intervju med FUF-pristagaren Johan Rockström, livemusik, mingel, dansgolv och givetvis diskussioner om världens viktigaste frågor.  

Dela det här: