År 2022 är det 50 år sedan FUF formellt blev en förening med en alldeles egen styrelse. Detta vill vi så klart uppmärksamma tillsammans med alla er läsare, tittare, skrollare, deltagare samt gamla och nya fuffare.  

Vi har gjort intervjuer med personer som engagerat sig i FUF under föreningens långa livstid och som nu gått vidare till nya spännande uppdrag. Du kan till exempel läsa om Ulrika Modéers tidiga engagemang i FUF och om när nuvarande ordförande Anna Blücher intervjuade en trädplanterande Carl Bildt.   

För att fira FUF 50 år har vi har också satt samman en antologi med unga personers tankar, idéer, förhoppningar och farhågor kring en rättvis och hållbar global framtid.  

Dessutom har FUF:s styrelseledamot Rolf Carlman skrivit om 50 år av kunskap, debatt och engagemang för en rättvis och hållbar värld, en exposé över FUF:s historia.  

Den 28 oktober bjöd FUF in till fest för att fira att vi sedan 1972 har spridit kunskap och skapat debatt om globala utvecklingsfrågor. Kvällen bjöd på intervju med FUF-pristagaren Johan Rockström, livemusik, mingel, dansgolv och givetvis diskussion om världens viktigaste frågor.  

Dela det här: