Hibo Yusuf Ahmed, 23 år. Student.

 När och hur engagerade du dig i FUF?
Jag engagerade mig först i FUF hösten 2021, då gick jag med i redaktionen. 

Vilka frågor brann du för och tyckte var viktiga under din tid i FUF? Vilka frågor anser du var de stora utvecklingsfrågorna vid den tidpunkten?
Jag har alltid haft ett stort intresse och drivkraft för jämlikhetsfrågor, vilket är verkligen brett, främst har jag fokuserat på Östafrika i mina texter, då jag har ett stort intresse för och en personlig förankring i regionen. Stora utvecklingsfrågorna anser jag var hanteringen och utvecklingen av de humanitära kriserna runtom i världen, och såklart kriget i Ukraina.  

Vill du dela med dig av ett minne från din tid i FUF? 
Jag var med i Almedalsredaktionen sommaren 2022 och det var fantastiskt måste jag säga. Jag minns när jag vågade lämna min komfortzon. Jag vågade gå fram till människor, genomförde intervjuer och fick jättefin feedback, och vi var ett så härligt gäng. Hela veckan var ett fint minne jag aldrig kommer glömma.  

Vad tycker du är FUF:s styrka? 
FUF:s personal. Jag kan ärligt säga att de är så kompetenta, empatiska och uppmuntrande människor. Du går med i FUF för att utvecklas och de stöttar dig i det.  

Vad tycker du FUF ska fokusera på framöver?
Jag tycker FUF ska fokusera på att uppmuntra fler att ta del av de nätverk som finns, framför allt genom att genomföra intervjuer. Det kan kännas läskigt men det är verkligen då man utvecklas! Det kände jag personligen i alla fall. 

Dela det här: