Dags att nominera till FUF-priset 2024

Vad har fredsskaparen Hannah Tsadik, klimatforskaren Johan Rockström, drönardrottningen Helena Samsioe och människorättskämpen Thomas Hammarberg gemensamt? Jo, de har alla tilldelats FUF-priset! Vet du någon som platsar i denna skara genom att ha gjort särskilt goda insatser för att främja en global hållbar utveckling? Den kan du nominera till 2024 års FUF-pris!

Läs mer »

17 juni, 2024

Ta emot en praktikant genom FUF

Vill ni ge en student inblick i arbetslivet och samtidigt få ta del av det senaste inom akademin? Vill ni få tillgång till en kandidatbank fylld med engagerade och välutbildade personer som brinner för att göra skillnad? Då kan ni få en praktikant förmedlad genom FUF!

Läs mer »

13 juni, 2024

FUF-priset 2023 tilldelas Thomas Hammarberg

Thomas Hammarberg tilldelas FUF-priset 2023 för att han med stort engagemang och skicklighet har initierat, drivit och lett insatser till försvar för mänskliga rättigheter, och mot rasism och diskriminering. Genom sitt starka engagemang för barnrättsfrågor var han bland annat pådrivande för tillkomsten av FN:s barnkonvention. I en tid när fri- och rättigheter utsätts för nya […]

Läs mer »

11 juni, 2024

Nu är årsmöteshandlingarna ute!

Den 21 mars kl. 17.30-19.00 är det dags för FUF:s årsmöte! Nedan hittar du alla handlingar till årsmötet. Kallelse och dagordning Verksamhetsplan 2024 Budget 2024 Valberedningens förslag 2024 Verksamhetsberättelse 2023 Ekonomisk rapport 2023 Årsbokslut och revisionsberättelse 2023 Revisionsrapport 2023 Stadgeändringsförslag  Som FUF-medlem är du välkommen att vara med och delta och rösta. Läs mer om […]

Läs mer »

14 mars, 2024

EU + val = EU-val

Av: Kansliet

Bara var sjätte väljare vet att det är EU-val i juni – trots att EU jobbar med viktiga frågor som demokrati, klimat, fred och säkerhet och är världens största biståndsgivare. Under året genomför därför FUF projektet EU-valen, som tar avstamp i parlamentsvalet i sommar.

Läs mer »

14 mars, 2024

FUF krymper till följd av nedskärningarna i biståndet

Av: Kansliet

Dessvärre har molnen mörknat för FUF inför 2024. De anslagsposter som via ForumCiv, Sida och FBA under många år har finansierat lejonparten av våra projekt och program är nedlagda. Vi har därför jobbat hårt för att hitta helt nya finansieringsvägar – både inom och utom landets gränser – och även om vi fortfarande väntar ett par besked har vi inför 2024 behövt ta flera smärtsamma beslut. För att vi ska kunna fortsätta bedriva vår verksamhet framöver behöver vi all hjälp vi kan få.

Läs mer »

16 februari, 2024

Bidra till Utvecklingsmagasinets fortsatta rapportering om Agenda 2030!

Av: Kansliet

Faktabaserad information är en förutsättning för att människor från samhällets olika delar ska kunna förstå och engagera sig i frågor som rör hållbar utveckling, genom att till exempel göra hållbara val i livet. Att bevaka hållbar utveckling sätter också press på politiker att agera i dessa frågor och håller dem till svars för sina löften. Vill du göra som Parul Sharma och stötta Utvecklingsmagasinets oberoende journalistik om hållbar utveckling?

Läs mer »

10 november, 2023