Nu kan ni hyra in FUF för utbildning

Med FUF:s utbildningar får ni konkreta tips på hur ni lyckas med kommunikation om globala utvecklingsfrågor och hur ni på olika sätt kan arbeta med Agenda 2030 i er verksamhet. Våra utbildningar riktar sig till företag, myndigheter, organisationer och lärosäten och vi skräddarsyr utbildningarna utifrån era behov och önskemål. Vi kan exempelvis erbjuda en kombination av flera av nedanstående utbildningar. Läs mer nedan om vad vi erbjuder och hör av er till FUF på fuf@fuf.se för mer information om innehåll och priser. 

Journalistiska metoden med Alice Mutambala
Vill ni lära er att berätta om komplexa frågor på ett engagerande och lättbegripligt sätt som fångar mottagaren? Vill ni öva på att skriva journalistiska texter och spetsiga rubriker? Då är den här workshopen helt rätt för er! Vi går igenom det viktigaste att tänka på i det journalistiska berättandet och gör olika skrivövningar för att ni ska vässa er kommunikativa förmåga. Det finns även möjlighet att ha ett moment i intervjuteknik – i vilket ni lär er hur man bäst förbereder sig inför och genomför en intervju på ett proffsigt och givande sätt.

Schysst kommunikation med Alice Mutambala
Det är lätt att reproducera fördomar och stereotyper i kommunikation av globala utvecklingsfrågor. I den här utbildningen lär ni er bland annat om ni kan undvika “white savior complex” och passiva målgrupper – och hur ni i stället, i ord och bild, kan bedriva en inkluderande och schysst kommunikation. Ni får även tips på texter och videor som ni kan använda som inspiration i er kommunikation.  

Agenda 2030 med Lennart Wohlgemuth
2015 antog FN:s medlemsländer Agenda 2030 – det innebär att vi nu har halva tiden kvar för att uppnå de globala målen. Hur ser Sveriges och världens arbete med de globala målen ut och hur kan ni som organisation bidra till måluppfyllnaden? I en föreläsning med Lennart Wohlgemuth får ni veta mer om Agenda 2030, vilka utmaningarna är och vad som krävs för att nå upp till målen.  

Biståndseffektivitet med Lennart Wohlgemuth
Effektivt bistånd och transparens är vanligt förekommande begrepp i den svenska debatten om internationellt utvecklingssamarbete. Men vad innebär det egentligen och hur påverkar det aktörer inom biståndet? I denna föreläsning delar Lennart Wohlgemuth med sig av sin mångåriga expertis inom svensk och europeisk biståndspolitik. 

Unga, fred och säkerhet med Maria Kalingas Ruin
FN:s Säkerhetsrådsresolution 2250 om unga, fred och säkerhet handlar om vikten av att inkludera unga i fredsbyggande och beslutsprocesser på lokal, regional, nationell och internationell nivå – för en långsiktig och hållbar fred. Utbildningen omfattar en introduktion till resolutionen, vad den innebär i olika kontexter och hur implementeringen har sett ut. Beroende på fokus och omfattning fördjupar vi oss även i på vilket sätt ni kan stödja implementeringen av agendan i ert arbete. 

Om våra utbildare

Alice Mutambala är redaktör för FUF:s onlinemagasin Utvecklingsmagasinet. Hon är utbildad journalist och har tidigare jobbat som reporter på olika lokala redaktioner. Nu håller hon utbildningar i journalistiskt berättande i text, ljud och bild samt i konstruktiv och inkluderande kommunikation av globala frågor.  

Lennart Wohlgemuth är ledamot i FUF:s styrelse, senior rådgivare för Global Utmaning och en av Sveriges främsta biståndsexperter. Han är tidigare gästprofessor vid Göteborgs universitet i svensk och europeisk utvecklingspolitik och har varit chef för Nordiska Afrikainstitutet och avdelningschef på Sida.  

Maria Kalingas Ruin är projektledare för Global Peace Hub, FUF:s internationella nätverk för unga fredsaktörer. Hon har en bakgrund inom nationalekonomi, språk och global politik och en bred professionell profil med erfarenhet från privat, offentlig och ideell sektor. Hon har arbetat strategiskt på lokal, regional, nationell och internationell nivå och har erfarenhet av kapacitetsstärkande och preventivt arbete inom bland annat freds- och civilsamhällsfrågor samt psykisk hälsa. 

Dela det här: