Hyr in FUF för utbildning

Med FUF:s utbildningar får ni konkreta tips på hur ni lyckas med kommunikation om globala utvecklingsfrågor och hur ni på olika sätt kan arbeta med Agenda 2030 i er verksamhet. Våra utbildningar riktar sig till företag, myndigheter, organisationer och lärosäten och vi skräddarsyr utbildningarna utifrån era behov och önskemål. Vi kan exempelvis erbjuda en kombination av flera av nedanstående utbildningar. Läs mer nedan om vad vi erbjuder och hör av er till FUF på fuf@fuf.se för mer information om innehåll och priser. 

Journalistiska metoden
Vill ni lära er att berätta om komplexa frågor på ett engagerande och lättbegripligt sätt som fångar mottagaren? Vill ni öva på att skriva journalistiska texter och spetsiga rubriker? Då är den här workshopen helt rätt för er! Vi går igenom det viktigaste att tänka på i det journalistiska berättandet och gör olika skrivövningar för att ni ska vässa er kommunikativa förmåga. Det finns även möjlighet att ha ett moment i intervjuteknik – i vilket ni lär er hur man bäst förbereder sig inför och genomför en intervju på ett proffsigt och givande sätt.

Schysst kommunikation
Det är lätt att reproducera fördomar och stereotyper i kommunikation av globala utvecklingsfrågor. I den här utbildningen lär ni er bland annat om ni kan undvika “white savior complex” och passiva målgrupper – och hur ni i stället, i ord och bild, kan bedriva en inkluderande och schysst kommunikation. Ni får även tips på texter och videor som ni kan använda som inspiration i er kommunikation.  

Agenda 2030
2015 antog FN:s medlemsländer Agenda 2030 – det innebär att vi nu har halva tiden kvar för att uppnå de globala målen. Hur ser Sveriges och världens arbete med de globala målen ut och hur kan ni som organisation bidra till måluppfyllnaden? I en lärorik föreläsning får ni veta mer om Agenda 2030, vilka utmaningarna är och vad som krävs för att nå upp till målen.  

Biståndseffektivitet
Effektivt bistånd och transparens är vanligt förekommande begrepp i den svenska debatten om internationellt utvecklingssamarbete. Men vad innebär det egentligen och hur påverkar det aktörer inom biståndet? I denna föreläsning delar någon av våra erfarna styrelseledamöter med sig av sin mångåriga expertis inom svensk och europeisk biståndspolitik.