Oviss framtid för Utvecklingsmagasinet

COP28 i Dubai. Vägen mot ett mer demokratiskt Polen. Tunisiens behandling av flyktingar och migranter.  

Det är några av ämnena som Utvecklingsmagasinet har rapporterat om under de senaste veckorna.  

– Om vi inte får information genom oberoende journalistik så tappar vi kunskapen om de globala frågor, kriser och utmaningar som vi alla måste vara med och lösa. Utvecklingsmagasinet behövs mer än någonsin, säger Louise Lindfors, generalsekreterare på Afrikagrupperna och ambassadör för Utvecklingsmagasinet.  

Men trots att året lider mot sitt slut är 2024 ännu ovisst för Utvecklingsmagasinet. På grund av regeringens förändringar i biståndspolitiken har vi bara finansiering för att driva magasinet och rapportera om global utveckling till årsskiftet, därefter kan vi behöva skala ner eller i värsta fall lägga ner det.  

– I tider av krympande demokratiskt utrymme globalt är oberoende journalistik om utveckling helt avgörande. Fortsätt läsa och stötta Utvecklingsmagasinet, säger Louise Lindfors. 

Vi hoppas att ni som läsare eller stödjare av debatten om global hållbar utveckling vill stötta Utvecklingsmagasinet genom att swisha till exempel 100, 200, 500 eller 1 000 kronor till 123 481 86 13. Ni kan också bli medlemmar i FUF. Det kostar 150 kronor per år för studenter, och 250 kronor per år för ordinarie medlemmar. Läs mer här.
 

Av: Kansliet

Publicerad: 7 december, 2023