FUF bevakar globala utvecklingsfrågor i Almedalen

I år återvänder FUF äntligen till Visby för att bevaka vad som sägs om globala utvecklingsfrågor under Almedalsveckan. Analyser av partiledartalen, videointervjuer och livesända eftersnack är några exempel på hur vi kommer att rapportera från världens största demokratiska mötesplats för samhällsfrågor.

När Almedalsveckan återigen ska organiseras fysiskt, efter förra årets digitala version, kommer givetvis FUF:s ideella redaktion att vara på plats för att bevaka hur snacket går om globala utvecklingsfrågor bland politiker, sakkunniga och besökare i Visby den 3 till 7 juli. Du kommer kunna följa bevakningen på FUF:s plattformar i flera olika format.

Utvecklingsmagasinet kommer vi att publicera analyser av partiledartalen och reportage i text- och ljudformat.

På YouTube-kanalen Fufplay samt på vår hemsida kommer vi dagligen att publicera videointervjuer med politiker, sakkunniga och andra intressanta röster.

I en livesändning på Instagramkontot @Fuf.se kommer vi varje kväll att sammanfatta den gångna dagens viktigaste diskussioner, rafflande snackisar och främsta utspel kopplat till global utveckling. Du kommer även kunna titta på eftersnacken i efterhand på vår YouTube-kanal Fufplay samt på vår hemsida. På Instagram kommer vi också lyfta vad besökare på Almedalsveckan har för tankar och åsikter om olika aktuella utvecklingsfrågor samt ge våra följare inblick i redaktionens arbete genom dagliga Stories.

På Twitterkontot Utvmagasinet kommer vi liverapportera från seminarier som berör globala utvecklingsfrågor.

Sist men inte minst är FUF medarrangör till två seminarier – Vaccinera dig mot desinformation och Vaccinera dig mot ondska. Antje Jackelén, ärkebiskop i Svenska kyrkan, och representanter från Journalistförbundet och Greenpeace är några av de inbjudna paneldeltagarna som ska vaccinera sig mot hemskheter i världen. Musiken står Ramy Essam och Farima “Justina” Habashizadehasl för – båda musiker och aktivister. Tillsammans kommer paneldeltagarna att diskutera frågor som är högst aktuella i debatten om global, hållbar utveckling.

Är du eller vet du någon som har en viktig röst att lyfta i debatten om globala utvecklingsfrågor och som kommer att besöka Almedalsveckan i år? Kom gärna förbi och prata med oss på Sverige i världen-torget på Donners plats i Visby eller tipsa oss genom att skicka ett mejl till opinion@fuf.se! 

Dela det här: