Bidra till Utvecklingsmagasinets överlevnad!

Nu är vi halvvägs i genomförandet av Agenda 2030 för hållbar utveckling. Samtidigt ser vi att utvecklingen i världen på många sätt går åt fel håll – klimatförändringarna, ett minskat demokratiskt utrymme och vågor av desinformation och fake news är bara några exempel på det. Nu är det viktigare än någonsin att allmänheten får ta del av oberoende, faktabaserad och begriplig information om vad som händer i världen. Där tror vi att Utvecklingsmagasinet, FUF:s nättidning om hållbarhetsfrågor och Agenda 2030, har en viktig roll att spela.

– Det är dags att vi tillsammans accelererar arbetet för de globala målen i en tid av parallella kriser. För att detta ska bli möjligt krävs bevakning, uppföljning, oberoende utvecklingsjournalistik och en solid utvecklingsdebatt. Allt detta erbjuder Utvecklingsmagasinet, säger Josephine Sundqvist, Generalsekreterare Läkarmissionen och ambassadör för Utvecklingsmagasinet.

Men på grund av regeringens drastiska förändringar i biståndspolitiken är framtiden oviss för Utvecklingsmagasinet. I nuläget har vi bara finansiering för att driva magasinet och handleda våra unga ideella skribenter – som skriver majoriteten av texterna till Utvecklingsmagasinet – till årsskiftet. Därefter kan vi behöva skala ner eller i värsta fall lägga ner det.

Därför behöver vi ditt stöd! Vill du göra som Josephine Sundqvist och bidra till Utvecklingsmagasinets överlevnad och fortsatta bevakning av globala frågor och Agenda 2030? Då kan du swisha en valfri summa till 123 481 86 13.

Världen står inför enorma utmaningar att hantera som kräver fakta, kunskap och en mångfald av perspektiv i debatten – och just detta vill vi fortsätta erbjuda på Utvecklingsmagasinet.

Stort tack!  

Dela det här:

Av: Kansliet

Publicerad: 26 oktober, 2023