Partisekreterare Lena Rådström Baastad håller Socialdemokraternas digitala Almedalstal 2021

Nyhet

Socialdemokraterna fokuserar på solidaritet och gemenskap, men bara i Sverige

Statsministern Stefan Löfven står inför Sveriges första statsministeromröstning. Socialdemokraternas Almedalstal äger rum bara några timmar innan Sveriges politiska öde under det kommande året avgörs. Partisekreteraren Lena Rådström Baastad, som ersätter statsministern Löfven, fokuserar främst på välfärdsstaten, solidaritet och klimatet, men endast ur ett svenskt perspektiv.

Under Almedalens sista dag inleder Lena Rådström Baastad med att visa uppskattning till Sveriges arbetarklass: byggarbetare, undersköterskor och bussförare, som tar ansvar för att bygga folkhemmet. Rådström Baastad fortsätter sitt tal med att fokusera på vikten av det gemensamma, snarare än det individuella, för att lyckas lösa samhällsproblemen och bygga en stark välfärdsstat. 

Även Rådström Baastad, likt de övriga talarna under veckan, talar om kriminalitet och otrygghet i Sverige. Socialdemokraterna framhäver att kriminalitet och otrygghet bäst bekämpas genom att bygga ett starkare samhälle. 

Partisekreteraren nämner även att Sverige ska vara drivande i genomförandet av Parisavtalet och skapa fler jobbmöjligheter inom grön industri. Hon framhäver att socialdemokraterna är på väg att bygga om Sverige till världens första fossilfria välfärdsstat där fler jobb åt svenskar och en ökad export är i fokus. Men utöver Parisavtalet, nämner socialdemokraterna inga övriga internationella utvecklingssamarbeten  där Sverige kan bidra med tillväxt och resurser för att gemensamt accelerera de globala insatserna för att bekämpa klimatkrisen.

Är det något i texten som inte stämmer? Kontakta oss på opinion@fuf.se

Dela det här: