Ulf Kristersson talar under sista dagen av den digitala Almedalsveckan 2021

Nyhet

Kriminalitet, dödsskjutningar och segregation i fokus under Moderaternas Almedalstal

Moderaterna målade en mörk bild av Sverige i Ulf Kristerssons digitala Almedalstal. Kriminalitet, dödsskjutningar och segregation var i fokus. Moderaternas syn på Sveriges roll i världen och de globala utvecklingsfrågorna saknades helt.

Med vit skjorta och uppkavlade ärmar deklarerade Ulf Kristersson: – Sverige står i en kamp mellan gott och ont, där våra mest grundläggande värden står på spel. Kristersson sade sig tro på hoppfullhet, men definitioner av olika “ont” var i stort fokus under talet.

Kristersson lyfte främst kriminalitet, dödsskjutningar och segregation i sitt tal. Moderaternas prioritering var tydlig: – Ska vi vinna kampen måste annat läggas åt sidan, mobilisera Sveriges alla resurser, och krossa kriminaliteten.

Moderaternas syn och förslag på hur vi kan bekämpa pandemier, klimatförändringar och andra stora globala utmaningar utlämnades helt. 

Är det något i texten som inte stämmer? Kontakta oss på opinion@fuf.se

Dela det här:

Hjälp oss att förbättra Utvecklingsmagasinet

Svara på vår enkät så att vi kan fortsätta driva och utveckla vårt digitala magasin. Det tar bara ett par minuter att svara på enkäten.

Starta enkät