Moderaternas partiledare Ulf Kristersson berörde frågan om Natomedlemskap under sitt Almedalstal. I övrigt utelämnade han globala utvecklingsfrågor. Foto: Brusk Ismail.

Nyhet

Ulf Kristersson (M) fokuserade på inrikespolitik i sitt Almedalstal

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson fokuserade mestadels på inrikespolitik i sitt Almedalstal. Plånboksfrågor och brottslighet, men också Nato och stod högt på agendan. Kristersson nämnde däremot ingenting om globala utvecklingsfrågor.

I ett regnigt Visby klev ordförande för Moderaternas ungdomsförbund, Matilda Ekeblad, ut på scenen för att presentera Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. Tystnaden i publiken byttes snart ut mot prasslet av regnponchos som vecklades ut från väskor, och ut i regnet kom Ulf Kristersson till publikens jubel.

I sitt partiledartal fokuserade Kristersson på att sänka skatter och bekämpa brottslighet. Trots det oroliga säkerhetspolitiska läget i Europa talade Kristersson endast kortfattat om utrikespolitik. Partiledaren nämnde vid flertalet gånger Sveriges framtida medlemskap i Nato och den ökade säkerhet som detta kan medföra. Kristersson vill se Moderaterna som det parti som leder in Sverige i Nato. I övrigt utelämnade han frågor som rör global utveckling.

Det stora fokuset i talet låg i stället på inrikespolitiska frågor. Kristersson målar upp en mörk bild av dagens Sverige där kriminella går fria och priser som skjuter i höjden. De som bär det yttersta ansvaret, enligt Kristersson, är Socialdemokraterna.

– Det är dags att städa upp nu, menar han och konstaterat att det första steget är att byta ut regeringen.

Den nuvarande regeringen använder kriget i Ukraina som ursäkt till varför priserna på livsmedel, el och bränsle stiger, enligt Kristersson. Han menar att hans regering skulle ta ansvar för att sänka priserna och talar om kärnkraft för att minska elkostnader.

Är det något i texten som inte stämmer? Kontakta oss på opinion@fuf.se

Dela det här: