Nooshi Dadgostar (V) berörde Rysslands invasionskrig i Ukraina i sitt partiledartal. I övrigt fokuserade hon mestadels på inrikespolitik. Foto: Axel Selin och Nora Nattorp.

Nooshi Dadgostars (V) fokuserade på inrikespolitik i sitt Almedalstal

På fredagsförmiddagen höll Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar det årliga partiledartalet i Almedalen. Dadgostars tal handlade i sin helhet om inrikespolitik, och hon gav lite utrymme åt globala frågor. 

Nooshi Dadgostar (V) inledde sitt partiledartal i Almedalen med att beröra Rysslands krig i Ukraina. Hon belyste även flyktingkrisen som kriget har orsakat.

– Putins vansinniga krig är ett angrepp mot oss alla, konstaterade hon.

Dadgostar påpekade också hur världssystemet genomgår ett skifte, där globala aktörer ändrar uppfattning om nyliberala tillvägagångssätt och inser att “de inte kan vara byggstenar i det framtida starka samhället”. Hon nämnde exempel från Storbritannien, Frankrike och USA där statliga investeringar i stället har varit centrala de senaste åren.

I övrigt fokuserade Dadgostar främst på inrikespolitik i sitt tal och berörde exempelvis infrastruktur och bostadsbristen i Sverige.

Dela det här: