Både Johan Pehrson (L) och Linda Lindberg (SD) fokuserade på inrikespolitik i sina tal i Almedalen. Foto: FUF.

Lördag på Almedalsveckan: Säkerhetsfrågor och regionalt arbete med Agenda 2030

Under Almedalens sista dag höll Johan Pehrson (L) och Linda Lindberg (SD) sina partiledartal. Johan Pehrson talade främst om inrikesfrågor men nämnde även klimatfrågan och säkerhet, medan Linda Lindberg endast talade inrikespolitik. FUF intervjuade även Victoria Öjefors Quinn, politisk sekreterare för Vänsterpartiet Gotland, om det regionala arbetet med Agenda 2030.

På Almedalens sista dag var det dags för Johan Pehrson (L) och Linda Lindberg (SD) att hålla sina partiledartal. Johan Pehrson talade främst om inrikesfrågor men nämnde även klimatfrågan och säkerhet. Han betonade bland annat att EU är en viktig plattform för att tackla klimatkrisen, stötta människor i Ukraina och öka välståndet.

– Bara tillsammans kan vi se till att Europa blir säkert, grönt och starkt, sa Pehrson som genomgående hade ett tydligt europeiskt perspektiv när han talade utrikespolitik.

Även Linda Lindberg (SD) , som i år ersatte Jimmie Åkesson på Almedalens scen, fokuserade på inrikesfrågor i sitt partiledartal och migrationspolitiken var central.

Läs hela sammanfattningen av vad Johan Pehrson (L) sa om globala frågor här och vad Linda Lindberg (SD) sa här.

Videointervju: Victoria Öjefors Quinn, politisk sekreterare för Vänsterpartiet Gotland

FUF intervjuade även Victoria Öjefors Quinn, politisk sekreterare för Vänsterpartiet Gotland. Hon berättare om det regionala arbetet med Agenda 2030 utifrån ett fokus på klimat och om öns vattenförsörjning. Se hela intervjun med Victora Öjefors Quinn här.

Dela det här: