Nyhet

FUF priset 2020 går till Mats Karlsson

FUF delar varje år ut ett FUF pris till en person som ansetts genomfört särskilt goda insatser för global utveckling. För år 2020 har detta pris tilldelats Mats Karlsson.

Mats Karlsson har varit en aktiv och drivande röst i utvecklingsfrågor under hela sitt yrkesliv. Han började på Sida 1984 och arbetade sen med utveckling i Afrika i 30 år. Han har också arbetat med globala samarbetsfrågor, både i Världsbanken och FN, och som sekreterare i Kommissionen för globalt samarbete som leddes av Ingvar Carlsson. Han har även haft ett engagemang för Central- och Östeuropas inkl de baltiska staternas frigörelse före 1989. Mats har också drivit centrala frågor om partnerskap i utvecklingssamarbetet, både i sin roll som chefsekonom, statssekreterare, i Världsbanken och som rådgivare till Kofi Annan. Idag har han också ett särskilt intresse för EU:s roll i världen.

FUF-priset delas ut vid en digital ceremoni ledd av FUF:s nya ordförande Anna Blücher den 22/4 kl 17.00. Utdelningen följs av en diskussion på temat biståndets tredje våg mellan Mats Karlsson och Lena Ag, generaldirektör för Jämställdhetsmyndigheten.

Läs mer och anmäl dig till seminariet här

Är det något i texten som inte stämmer? Kontakta oss på opinion@fuf.se

Dela det här: