FUF:s ideella redaktion på plats i Almedalen.

Nyhet

Allt om global utveckling i Almedalen

FUF var som vanligt på plats med en hel redaktion i Almedalen. Vi bevakade seminarier, gjorde videointervjuer, skrev reportage och analyserade partiledartalen. Här hittar du allt som rör global utveckling i Almedalen.

Global utveckling i partiledartalen

FUF:s redaktion lyssnade på alla partiledartal och letade frenetiskt efter globala utvecklingsfrågor i dem. Moderaterna, Vänsterpartiet, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna hade i princip enbart fokus på Sverige och utlämnade de globala perspektiven i sina tal. Miljöpartiet, Liberalerna, Socialdemokraterna och Centerpartiet hade däremot flera globala referenser.

Läs mer om vad partiledarna sa i sina tal »

Videointervjuer med experter och makthavare

Vi gjorde hela 32 intervjuer med såväl sakkunniga som makthavare. Lyssna till exempel på Sidas generaldirektör Carin Jämtin, Svt:s tidigare Afrikakorrespondent Johan Ripås, Hewan Temesghen från Fairtrade Sverige och UNDP-chefen Ulrika Modéer.

Se alla intervjuer »

Reportage och nyheter

Vår redaktion skrev reportage och nyheter om aktuella frågor som var på agendan i Almedalen. Läs bland annat om företagens satsningar på hållbarhet, om Kinas försök att ändra på synen på mänskliga rättigheter, om klimatskammens kraft och om hur EU anklagas för att finansiera en massaker i Sudan.

Läs alla artiklar »

Enkäter med deltagare

FUF:s redaktion frågade Almedalsbesökare om alltifrån deras syn på fred till vilka ämnen de ville se på agendan i Almedalen.

Se enkäterna på Instagram »

Är det något i texten som inte stämmer? Kontakta oss på opinion@fuf.se

Dela det här:

Hjälp oss att förbättra Utvecklingsmagasinet

Svara på vår enkät så att vi kan fortsätta driva och utveckla vårt digitala magasin. Det tar bara ett par minuter att svara på enkäten.

Starta enkät