Petrópolis I Brasilien drabbades förra veckan av kraftiga skyfall. Över 100 personer har dött och staden har lämnats i förödelse. Foto: Tânia Rêgo/Agência Brasil. Källa: Wikimedia.

Notis

Förödelse i brasilianska Petrópolis efter kraftiga skyfall

Hundratals personer saknas och 120 personer har omkommit efter ett jordskred och kraftiga skyfall i den brasilianska staden Petrópolis. Klimatförändringarna är en bidragande faktor till extremvädret.

Det har skett 26 jordskred i flera olika områden och lika mycket regn som brukar falla under hela februari föll på bara 6 timmar under tisdagen förra veckan. Den stora mängden skyfall gjorde att marken inte hann absorbera vattnet. Infrastrukturen som finns i staden klarar inte av sådant extremväder och flera hundra hus blivit förstörda, skriver DN.

Många av dödsfallen var på grund av att människor satt fast i bussar som fylldes upp med vatten. Ett tjugotal människor har grävts ut levande ur leran, och människor fortsätter att gräva efter sina nära och kära. 200 personer saknas fortfarande, men i och med ytterligare regnskurar på fredagen tvingades räddningsarbetet att avbrytas. Experter menar att dessa stormar som drabbat Brasilien ett flertal gånger de senaste tre månaderna har blivit värre och att det beror på klimatförändringarna. President Jair Bolsonaro har besökt staden och kommer lägga en miljard kronor på att återuppbygga den.

Dela det här: