Sista dagen: Intresseanmälan till FUF:s kommunikationsgrupper

Till anmälan »

Brinner du för en rättvis och hållbar värld? Vill du knyta kontakter inom global utveckling, utveckla din kommunikationsförmåga och få viktiga erfarenheter att sätta på cv:t? Då är du välkommen att engagera dig i Föreningen för utvecklingsfrågor (FUF) under höstterminen 2023!

Fram till den 3 september kl. 23.59 kan du anmäla intresse för att gå med i följande grupper:

– Redaktionen

– SoMe-gruppen

– FUF-korrespondenterna

Dessa grupper kommer att utgöra en större redaktionsgrupp i höst. Alla FUF-medlemmar är välkomna att anmäla sitt intresse för grupperna, men det finns ett begränsat antal platser. Urvalet sker baserat på intresse och tid att engagera sig, samt att vi eftersträvar en mångfald baserat på bland annat kön och en blandning av nya och erfarna FUF-medlemmar. Vi eftersträvar att så många som möjligt ska få sitt förstahandsval gällande vilken grupp de vill engagera sig i.

Med anledning av indragen finansiering har vi inte längre någon eventgrupp på FUF. Är du intresserad av att planera och genomföra event är du i stället välkommen att engagera dig i någon av våra lokalgrupper. Om du vill gå med i bokklubben eller söka till Praktikantprogrammet kan du gå in på respektive sidor för mer information och kontaktuppgifter.

Bra att veta innan du gör en intresseanmälan

– Du måste vara medlem i FUF för att engagera dig i föreningen. Som ideellt engagerad får du utbildning, handledning och möjlighet att nätverka med personer i branschen – så det är värt det, vi lovar!

– Ett ideellt uppdrag i redaktionen, SoMe-gruppen och FUF-korrespondenterna sträcker sig över en termin. Under terminen kommer du bli tilldelad ett schema med deadlines för dina texter och/eller sociala medieinlägg samt för korrekturläsning av andra medlemmars material. Det ingår även obligatoriskt deltagande på 1-2 möten och utbildningar i månaden. Fundera innan du anmäler dig om du kommer ha tid för detta under hösten!

– En obligatorisk kick-off hålls på FUF:s kansli på Ehrensvärdsgatan 4 i Stockholm (samt digitalt för de som inte befinner sig i Stockholm) lördagen den 9 september cirka kl. 10.00-16.00. Då kommer vi prata mer om FUF, vad de ideella grupperna gör och så klart – lära känna varandra!

– I slutet av terminen har de som har fullföljt sitt ideella engagemang möjlighet att få ett skriftligt intyg. I många fall kan din handledare även vara tillgänglig som referens om du söker jobb eller praktik!

Vid frågor om informationen ovan är du välkommen att höra av dig till fuf@fuf.se.

Dela det här: