Lokalgrupper

Överallt i Sverige behövs människor som sprider kunskap om våra globala utmaningar. FUF har därför, utöver sin verksamhet i Stockholm, lokalgrupper på flera ställen runt om i landet. Hittar du ingen där du bor kan du alltid starta en ny!

Våra lokalgrupper styr själva sin verksamhet utifrån de intressen som finns i gruppen. Bor du i Stockholm, läs i stället om Redaktionen och Eventgruppen.

Här kan du läsa om de lokalgrupper som finns just nu:

FUF Göteborg

FUF Göteborg arrangerar seminarier om aktuella teman inom ett globalt spektrum. De skriver även för magasinet i samma anda och publicerar bevakningar på sociala medier.

Kontaktperson: Max Ericson. goteborg@fuf.se
Facebook

FUF Jönköping

FUF Jönköpings vision är att sprida kunskap om globala frågor och involvera studenterna på Jönköping universitet i utvecklingsdebatten, samt fungera som en länk mellan studenter och arbetsgivare. Följ oss gärna på Facebook eller Instagram för att ta del av våra kommande event!

Kontaktperson: Isabell Svensk, jonkoping@fuf.se
Facebook / Instagram

FUF Linköping

FUF Linköping anordnar föreläsningar och evenemang för att engagera och informera studenter inom globala utvecklingsfrågor. Vi vill att fler studenter ska bli mer uppmärksamma när det gäller utvecklingsfrågor. Följ oss på Facebook för att se våra kommande evenemang!

Kontaktperson: Ludvig Karlsson, linkoping@fuf.se
Facebook

FUF Lund

FUF Lund is one of the largest local groups of the Swedish Development Forum (FUF) and has lately established itself as a major player in Lund’s associational life. The organisation has around 30 active members per semester, split relatively evenly between Swedish and international students, and operates entirely in English. The organisation consists of two main groups: the magazine group, which writes and edits FUF Magazine and the event group, which organises seminars, movie screenings and panel debates. Wanna know more? Reach out through our Facebook page, FUF Lund, or send us an email!

Kontaktperson: Douglas Lürén, lund@fuf.se
Facebook

FUF Umeå

FUF Umeå är under uppstart. Vill du vara med och utveckla, utforma och skapa FUF Umeå? Kontakta Mikal, så berättar hon mer!

Kontaktperson: Mikal Eyob, umea@fuf.se 

FUF Uppsala

FUF Uppsalas syfte är att hjälpa till att lyfta den globala utvecklingsdebatten och även agera länk mellan studentliv och arbetsliv för studenter som är intresserade av att jobba med utvecklingsfrågor. Lokalgruppens intention är att hålla i olika seminarier varje termin där de bjuder in spännande och kunniga gäster för att samtala med studenter. De erbjuder inte bara en chans att lära sig mer om aktuella utvecklingsfrågor och knyta kontakter med såväl erfarna experter som andra drivna studenter, de ämnar dessutom att skapa en härlig gemenskap genom andra event såsom filmvisningar och pubquiz!

Kontaktperson: Andrea Lundh, uppsala@fuf.se
Facebook / Instagram

FUF Örebro

FUF Örebro har en vision om att sprida kunskap och information om utvecklings- och biståndsfrågor. De anordnar evenemang i form av föreläsningar, panelsamtal, dokumentär- och filmvisning samt diskussioner. Har du önskemål eller frågor? Tveka inte på att ta kontakt med dem!

Kontaktperson: Alnada, orebro@fuf.se
Facebook / Instagram

FUF Malmö

FUF Malmö är under uppstart. Vill du vara med och forma FUF Malmö? Hör av dig till Karl! 

Kontaktperson: Karl Fahlvik, malmo@fuf.se

FUF Växjö

FUF Växjö är under uppstart. Vill du vara med och utveckla, utforma och skapa FUF Växjö? Kontakta Wazhma, så berättar hon mer!

Kontaktperson: Wazhma Sayle, vaxjo@fuf.se 

FUF Södertörn

FUF:s nyaste lokalgrupp som just nu är under uppstart. Vill du vara med och forma FUF Södertörn? Hör av dig till Mona, så berättar hon mer.

Kontaktperson: Mona Ghasemi, sodertorn@fuf.se

Starta en ny lokalgrupp

Finns det ingen lokalgrupp på din ort? I så fall kan du starta en ny grupp och bidra till kunskap om global utveckling på fler platser.

FUF:s kansli kommer att:

 • Vara bollplank för era idéer och aktiviteter
 • Erbjuda er att välja bland färdiga seminariepaket med talare från vårt nätverk
 • Lägga in era aktiviteter i vårt välbesökta kalendarium
 • Korrekturläsa och publicera era eventuella texter på vår hemsida
 • Bjuda in er till våra utbildningar och nätverksträffar
 • Erbjuda er platser i vårt mentorskapsprogram

Ni behöver:

 • Inga förkunskaper!
 • Anordna minst 3 aktiviteter per termin. Aktiviteter kan vara:
  – roliga workshops
  – givande quiz-kvällar
  – filmkvällar med diskussion efteråt
  – intressanta seminarier (så kallade ”FUF-fåtöljer”)
  – era interna redaktionsmöten om ni vill skriva artiklar till fuf.se
 • Vara minst 2 personer
 • Se till att alla i lokalgruppen är medlemmar i FUF
 • Ha en ansvarig som sköter kontakten med FUF:s kansli
 • Ha ett uppstartsmöte varje termin där ni skriver protokoll
 • Rapportera följande från era aktiviteter:
  – antal talare – deltagare – könsfördelning – antal deltagare under 26 år

Vill du vara med och starta upp en lokalgrupp? Mejla omran.nedal@fuf.se och bli medlem här.

Dela det här: