Se Oscarsnominerade Kapernaum på Bio Global

Välkommen på förhandsvisning av Oscarsnominerade Kapernaum. Efter filmen blir det samtal där vi, tillsammans med gäster, vrider och vänder på verkliga utmaningar som världen står för idag.

Tid: 27 februari kl 18:30
Plats: Bio Rio, Hornstulls strand 3, Stockholm

Helt gratis! Du bokar din biljett genom att skicka ett mail till osa@biorio.se.

Filmen

Tolvårige Zain står inför domaren i rättssalen med ett bestämt ansiktsuttryck – han vill stämma sina föräldrar för att de satt honom till världen. Vare sig Zain eller hans många syskon hinner med att vara barn i den hårda tillvaron i dagens Beirut, och när hans syster giftes bort som 11-åring fick han nog och rymde hemifrån. Zains dröm är att hitta en värdig tillvaro – kanske i ett annat land.

Libanons officiella Oscarsbidrag Kapernaum gör ett segertåg över världen – alla berörs av lille Zain Al Rafeeas otroliga insats i rollen som gatupojken som vägrar ge upp. Kapernaum fick jurypriset vid filmfestivalen i Cannes, och manuspriset under Stockholms filmfestival där den också röstades fram till publikens favoritfilm.

Efter filmen samtalar vi om situationen för barns rättigheter i Libanon, hur detta avbildas i filmen och vad som görs – och kan göras – för att förbättra levnadsvillkoren för barn i sviktande stater. Samtalet pågår i ca 30 minuter.

Samtalsledare
Johan Gärde, religionssociolog och Mellanösternexpert med lång erfarenhet från Libanon

Samtalsgäst
Agnes Björn, enhetschef för policy och tematik på barnrättsorganisationen Plan International Sverige

Bio Global är ett samarbete mellan Föreningen för utvecklingsfrågor, Globalportalen och Bio Rio. Under våren förhandsvisar vi de två tankeväckande filmerna Kapernaum och Birds of passage. Efter filmerna blir det samtal där vi, tillsammans med gäster, vrider och vänder på verkliga utmaningar som världen står inför idag.

Dela det här: