Det finns många sätt att engagera sig i FUF. En del är med och arrangerar seminarier, andra medverkar i vår redaktion, startar en lokalgrupp, deltar i vårt yrkesnätverk eller är med i en bokklubb. Vill du bli medlem? Klicka här

Här kan du snabbt hitta till de olika delarna i verksamheten.

Redaktionen

I vår redaktion finns aktiva som är intresserade av bevaka debatten om global utveckling i Sverige och fördjupa sig i specifika utvecklingsfrågor. Här finns:

Skribenterna som skriver reportage, krönikor, nyheter och andra artiklar till vårt magasin.

Omvärldsbevakarna som går på seminarier, uppdaterar vår kalender och bevakar debatten på svenska opinionssidor.

Dokumentärgruppen som gör fördjupningar och dokumentärer, oftast i poddformat.

FUF- korrespondenterna som rapporterar om global utveckling från alla hörn i världen där de bor, jobbar, pluggar eller praktiserar.

Seminariegruppen

Seminariegruppen är en grupp ideella som arrangerar FUF:s fåtöljsamtal. Det är mindre seminarier där sakkunniga bjuds in för ett öppet samtal om aktuella utvecklingsfrågor.

Lokalgrupper

Den mesta av FUF:s verksamhet bedrivs i Stockholm, men vi har även aktiva lokalgrupper i Göteborg, Lund, Linköping, Örebro och Jönköping. Kontaktuppgifter till dem finns här.

Vill du starta en lokalgrupp där du bor? I så fall kan du få hjälp och stöd av oss. Här kan du läsa mer om hur det går till.

Praktik och yrkesnätverk

Den som går på universitet eller högskola kan genom FUF:s praktikantprogram göra praktik på organisationer som Sida, Kvinna till kvinna och Diakonia.

Är du nyexaminerad och arbetar med global utveckling eller internationellt samarbete kan du delta i vårt yrkesnätverk, Young Professionals.

Mentorskap

I mentorskapsprogrammet parar vi ihop unga aktiva medlemmar med vår mycket kvalificerade yrkesverksamma/pensionerade medlemsbas. Tanken är att skapa möjligheter för dessa två medlemsgrupper att träffas och utbyta tankar, idéer och erfarenheter gällande studier, yrkesval och gemensamma intresseområden.

Bokklubb

För den som vill läsa och diskutera böcker på teman inom global utveckling och internationellt samarbete kan vara med i vår bokklubb. För mer info, mejla agnes.cronholm@fuf.se

Sommarakademin

Sommarakademin är en mötesplats för dig som är 18-25 år och är intresserad av samhällsfrågor och utvecklingen i världen, men inte har några större förkunskaper. Under en sommarvecka i Härnösand samlas unga som vill lära sig om global utveckling, de globala målen för hållbar utveckling och Sveriges roll i det hela.

Almedalen

Varje år åker FUF med en ideell redaktion för att bevaka Almedalsveckan i Visby. Där bevakar vi seminarier, gör intervjuer med politiker och experter, gör poddar och annat. Här kan du se vårt material från Almedalen.

Dela det här: