Information till praktikorganisationer

Arbetar er organisation med globala frågor och utvecklingssamarbete? Vill ni ge en student inblick i arbetslivet samtidigt som ni får tillfälle att ta del av det senaste inom den akademiska diskursen? Då ska ni söka till FUF:s Praktikantprogram!

Att ta emot en praktikant är en utmärkt möjlighet till ömsesidigt utbyte och vi strävar efter en win-win situation där praktikant och arbetsplats får ut så mycket positivt av varandra som möjligt.

Läs mer om vad som krävs för att ta emot en praktikant i dokumenten nedan.

Ett samarbete med FUF:s Praktikantprogram innebär i korthet:

  • Ni som organisation skickar in en annons till FUF (efter att ha läst igenom riktlinjer och tips).
    Observera att ni endast kan ansöka om EN praktikant!
  • FUF väljer ut praktikplatser som ger en variation av platser och uppgifter och vars profiler överensstämmer med vår kandidatbank.
  • Ni sprider information om praktikplatsen genom era kanaler och FUF marknadsför platserna till svenska universitet och högskolor, yrkeshögskolor och andra kanaler.
  • FUF tar emot ansökningarna och matchar dem mot samtliga platser i praktikplatsbanken (kandidaterna skickar endast en ansökan till samtliga platser).
  • FUF skickar 4-6 kandidater till praktikplatserna som genomför intervjuer och avtalar med utvald kandidat.
  • Praktikanten bjuds sedan in till programmet och deltar parallellt med praktiken (som är på heltid en hel termin) i ett kompetens- och nätverksprogram.

Är er organisation intresserad av att ta emot en praktikant genom FUF till höstterminen 2023? Mer information gällande datum att skicka in er annons kommer postas här senare under hösten 2022.

Ladda ner:

Gå med i Praktikantprogrammet
Tips inför annonsskrivandet
Formulär Praktikannonsering

English versions:

Join the Internship Program
How to write an attractive advert
Internship advertisement through FUF

Dela det här: