Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch lyfte inga globala utvecklingsfrågor i sitt partiledartal under Almedalsveckan. Foto: Fanny Tegman Lindholm.

Nyhet

Sveriges roll i världen fick ingen plats i Ebbas Buschs (KD) partiledartal i Almedalen

Varken utrikespolitiska- eller biståndsfrågor nämndes i Ebba Buschs (KD) partledartal på Almedalsveckan. I stället var värnandet av det så kallade Svenssonlivet med “villa, volvo och vovve” högst på agendan.

Kristdemokraternas partiledare Ebba Buschs tal i Almedalen introducerades av Sara Lidquist, riksdagsledamot och ordförande för Kristdemokraterna Gotland, samt Nike Örbrink, förbundsordförande för Kristdemokraternas ungdomsförbund, som gav den kristdemokratiska problembilden av samhället – kriminalitet, vård- och bostadsköer liksom höjda priser på drivmedel och livsmedel. Men Sveriges roll i världen togs inte upp.

I Kristdemokraternas valprogram beskriver de att miljöproblem ska lösas på EU-nivå, men Sveriges roll i klimatförhandlingar utelämnades i partiledartalet. Partiets motstånd till överdriven konsumtion, Sveriges flyktingmottagande, biståndsmålet på en procent av BNI som de har uttalat deras stöd eller andra globala frågor togs inte heller upp i talet.

Enligt Ebba Busch fokuserade istället på politiska frågor som rör familjen inom Sveriges gränser. Svenssonlivet med “villa, volvo och vovve” var genomgående i partiledartalet.

Är det något i texten som inte stämmer? Kontakta oss på opinion@fuf.se

Dela det här:

Hjälp oss att förbättra Utvecklingsmagasinet

Svara på vår enkät så att vi kan fortsätta driva och utveckla vårt digitala magasin. Det tar bara ett par minuter att svara på enkäten.

Starta enkät