Dagens storskaliga matproduktion är dålig för både människor och miljö, skriver Lisa Tover.
Av: Lisa Tover
Den globala livsmedelsindustrin skapar alltifrån hunger och skövling av regnskog till fetma och stora utsläpp av växthusgaser. Vinstintressen styr och några få gigantiska företag dominerar helt. Nu måste vi ta tillbaka kontrollen över maten och korta vägen från jord till bord, skriver Lisa Tover från föreningen Framtidsjorden.
4 juni, 2020, Debatt
Kvinnor i världen odlar en stor del av maten till sina familjer. Samtidigt är de mer utsatta för klimatförändringar än män.
Av: Lisa Tover
Kvinnor löper 14 gånger högre risk än män att dö av naturkatastrofer orsakade av klimatförändringar. Samtidigt är det ofta kvinnor som i stor utsträckning odlar maten och föder världen. Det är hög tid att de kvinnor och icke-binära som drabbas av klimatförändringarna blir hörda och inkluderade, skriver Lisa Tover som just nu praktiserar bland småbrukare i Colombia.
6 mars, 2020, Debatt