Författaren och forskaren Evgeny Morozov och journalisten Karin Pettersson pratar internet och demokrati den 6 mars.

[INSTÄLLT] För att rädda världen, klicka här!

INSTÄLLT P.G.A. SJUKDOM.


OBS! Ordinare biljettpris är 90kr, men FUF:s medlemmar går gratis genom att skriva in rabattkoden fuf2019. Klicka på anmälningsknappen för att komma till biljettkassan.

Inte medlem? Bli det idag! Klicka här för att komma till medlemsformuläret.

Om data, demokrati, makt och monopol
– ett samtal med Evgeny Morozov, Karin Pettersson och Mathias Antonsson

Vi styr inte längre över våra egna informationsflöden, de som ger oss nyheter om politik, ekonomi och läget i världen. Att internet och sociala medier dessutom göder ett polariserat samhälle är de flesta överens om, men vad gör det med vår demokrati – är den i verklig fara?

När några få internetföretag får allt större ekonomisk och politisk makt, bör och kan vi bryta dessa monopol? Hur ser alternativen för framtiden ut och hur påverkar utvecklingen inom AI? Det är några av de aktuella frågor som tas upp när ABF Stockholm tillsammans med FUF, Civil Rights Defenders och Olof Palme International Center presenterar:

EVGENY MOROZOV, författare och forskare från Belarus bakom böckerna The Net Delusion: The Dark Side of Internet Freedom och To Save Everything, Click Here: The Folly of Technological Solutionism där han skrivit om hur internet påverkar medborgerligt engagemang och regimstabilitet i auktoritära, stängda samhällen. Han var tidigt ute med att varna för hur internet kunde underlätta för massövervakning och spridande av propaganda. 2018 blev han utsedd till en av de mest inflytelserika européerna av tidningen Politico och han skriver regelbundet för tidningar som The Guardian, New York Times, Wall Street Journal, Financial Times och The Economist. Läs en av hans senaste krönikor i The Guardian

KARIN PETTERSSON, journalist och författare bakom den uppmärksammade boken Internet är trasigt – Silicon Valley och demokratins kris kommer att leda samtalet. Under 2018 bjöd hon in Evgeny Morozov till sin podcast, Start Worrying, details to follow. Karin Pettersson har tidigare grundat magasinet Fokus, varit politisk chefredaktör på Aftonbladet och sedan 2018 är hon Director of Public Policy i Schibsted-koncernen.

Medverkar gör även MATHIAS ANTONSSON från Civil Rights Defenders, organisationen som arbetar med att se över mänskliga rättigheter också på internet. Civil Rights Defenders är med i Design 4 Democracy, en internationell koalition som arbetar direkt mot Facebook och Twitters huvudkontor för att göra deras plattformar mer demokratiska. Mathias Antonsson har arbetat med tech, innovation och mänskliga rättigheter i drygt tio års tid för bl.a. FN, Sida, Ushahidi och Plurrify.

Lokal: Sandlersalen, Plan 1
Observera att föreläsningssal kan ändras vid behov. Uppdaterad information om föreläsningssal finns alltid på skärmarna i ABF-husets entré. 

Seminariet hålls på engelska. Välkomna!

Dela det här: