Att jobba med bistånd

 

Du handlägger ett humanitärt projekt i Mali via en lokal partner, interna problem gör att din personal utsätts för en större risk än vanligt. Vad gör du?

Har du någonsin funderat över hur det är att arbeta med bistånd på riktigt? Biståndsarbete handlar om mer än teorier och statistik – det finns många olika utmaningar som kommer med jobbet. Hur agerar man till exempel när personal som man är ansvarig för befinner sig i en riskzon?

FUF bjuder in dig som vill arbeta med bistånd, eller är nyfiken på biståndsarbete, till en träff med Julle Bergenholtz-Foglander från Diakonia som har flera års erfarenhet av just detta arbete. Vi kommer tillsammans, genom ett quiz, diskutera fram lösningar på situtationer som kan uppstå när du arbetar med bistånd. Julle kommer ta upp allt från konfliktkänslighet, mänskliga rättigheter till internationell humanitär rätt.

Julle Bergenholtz-Foglander arbetar som rådgivare för humanitärt stöd på Diakonia, som har lokala samarbetsorganisationer i 25 länder. Diakonia arbetar för att människor själva ska kunna ta sig ur fattigdom och förtryck.

Ta chansen att ställa frågor till en kollega i branschen och få en inblick hur det är att jobba med bistånd!

Vi bjuder på dryck och tilltugg. Varmt välkomna!

Samtalet anordnas av FUF:s eventgrupp som består av unga ideellt engagerade medlemmar i Stockholmsområdet. Klicka här för att lära dig mer om eventgruppen och hur du kan engagera dig.

Vänligen observera att lokalen ligger en halv trappa ned utan hiss och att eventet hålls på svenska.

Dela det här: