Vägarna till utvecklingsjobben

Vägarna till utvecklingsjobben

Till anmälan »

Välkommen till ett samtal om hur du kan hitta ditt drömjobb! Under kvällen kommer personer som på olika sätt arbetar med internationella utvecklings- och rättighetsfrågor att diskutera hur en kan öka sina chanser att få ett internationellt jobb, en traineetjänst eller en praktikplats efter studierna. Du kommer också få möjligheten att möta rekryterare från branschen, som kommer berätta om vad de letar efter i en ansökan och ge tips på hur du kan bli en vassare kandidat.

Kom och lyssna, inspireras och ställa de frågor du alltid velat ha svar på om arbetstillfällena som bidrar till en hållbar och rättvis global utveckling!

Mer information om panelisterna kommer inom kort!

Plan för kvällen:

17.30-18.30 panelsamtal med frågestund

18.30-18.45 fikapaus

18.45-19.30 samtal med rekryterare (OBS! endast för de på plats)

(Pannelister och rekryterare uppdateras löpande)

Pannelister:

Hanna von Reding, Karolinska Institutet
Hannah har en kandidatexamen i utvecklingsstudier från Lunds universitet och en masterexamen i global hälsa från Köpenhamns universitet. För nuvarande arbetar hon som arbetar som projektsamordnare på Kunskapscentrum för global katastrofmedicin vid Karolinska Institutet där hon bland annat koordinerar utbildning inom området folkhälsa i katastrofer. Tidigare har hon arbetat med handläggning av internationellt utvecklingssamarbete på organisationen Individuell Människohjälp.

Nathaly Mejia, Kristna Fredsrörelsen
Nathaly arbetar som landrepresentant i Guatemala för Kristna Fredsrörelsen. Hon har en kandidatexamen i Statsvetenskap och en påbörjad masterexamen i Globala Studier från Lunds Universitet. Efter sinkandidatexamen 2017 började hon jobba som fredsobservatör med Kristna Fredsrörelsen i Guatemala under ett år och därefter genomförde hon en UNV-tjänst på UNDP i Guatemala. De olika roller hon haft har varitfokuserade kring fredsbyggande och mänskliga rättigheter.

Joel Laurén, Internationellt Centrum för Lokal Demokrati (ICLD)
Joel gick våren 2020 FUF:s praktikantprogram då han studerade det internationella masterprogrammet i statsvetenskap vid Stockholms universitet. Efter praktiken började han jobba som handläggare för ICLD:sprogram kommunala partnerskap och 2021 började han i sin nuvarande roll som kvalitetstrateg. Tidigare har han bland annat arbetat med ärendesamordning på Region Stockholm och haft föreningsengagemang inom FUF och i lokalpolitiska föreningar.

Rekryterare:

Margareta Brisman, Kansliråd UD, Ansvarar bland annat för rekryteringen till Diplomatprogrammet.

Jenny Grenander, HR-chef på Svenska Afghanistankommittén (SAK).

Anna Skoglund, bemanningschef på Sida. Har även jobbat som HR-strateg med rekrytering på Sida.

 

Panelsamtalet kommer att ske på svenska och kräver föranmälan, då det finns begränsat antal platser. Sista anmälningsdagen är 10/5.

För frågor om panelsamtalet, vänligen kontakta ronja.backstrom@fuf.se 
Dela det här: