Fossila bränslen – den globala tändvätskan

Till anmälan »

Energifrågan är omdebatterad som aldrig förr. Rysslands invasion av Ukraina har satt sina spår i säkerhetspolitiken och kastat ljus över globalt fossilberoende. Den 31 oktober bjuder FUF därför in till ett intresseväckande samtal om energi- och klimatfrågor ur ett rättviseperspektiv. 

Gäst Marie Stjernquist Desatniksakkunnig på Naturskyddsföreningen, kommer under seminariet att behandla frågor som belyser energins, i synnerhet fossila bränslens, roll i säkerhetspolitik och hur krig i sin tur kan ha en inverkan på global energi samt vad som krävs för en rättvis energiomställning.

Seminariet äger rum en vecka innan FN:s klimatkonferens, COP27, där Marie ska närvara. Vi kommer därför också få en presentation av Naturskyddsföreningens förväntningar och förhoppningar inför mötet. Efter presentationen kommer det finnas tid för frågor och diskussion. 

Marie Stjernquist Desatnik är sakkunnig inom klimat och energi på Naturskyddsföreningens internationella avdelning. Marie har tidigare arbetat som klimatkonsult inom privatsektorn och innan dess på en FN organisation med energiförsörjning i flyktingläger. 

Vi bjuder på dryck och tilltugg.  

Varmt välkomna! 

Seminariet anordnas av FUF:s eventgrupp som består av unga ideellt engagerade medlemmar. 

Seminariet äger rum på FUF:s kansli. För att komma hit tar du T-banan till Fridhemsplan eller Rådhuset. Därifrån är det ca 10 minuters promenad. Du kan även ta buss 3 från Slussen och gå av på hållplats Polhemsgatan. Lokalen är en halvtrappa ner utan hiss  och tyvärr saknas hörslinga i lokalen 

Dela det här: