Föreläsning: Personliga upplevelser från Palestina

Du känner säkert till Palestina, men har du känt att du vill veta mer om landet, men varit för lat för att fråga farbror Google om det? Vill du få insyn i hur nutiden ser ut i ett urgammalt land? Och viktigast av allt: gillar du att socialisera med fika, eller föredrar du att lära dig på avstånd? Om du svarat ”JA!” på någon av frågorna så är du hjärtligt välkommen till en föreläsning om Palestina!

Den 14 mars klockan 17.00-19:30 håller en av FUF Göteborgs medlemmar, Josef Martinsson, en föreläsning om Palestina. Föreläsningen kommer översiktligt beröra mänskliga rättigheter och en introduktion av Palestinas historia. Josef spenderade tid i Palestina under sommaren 2022 då han volontärarbetade i Hebron. Under föreläsningen kommer han berätta om sina upplevelser från landet.

Mer information om föreläsningen

Föreläsningen äger rum på Annedalsseminariet, rum 506 på Seminariegatan 1A, Göteborgs universitet. Föreläsningen kommer hållas på svenska och FUF Göteborg bjuder på fika. Det går även bra att delta via Zoom. För att delta i eventet (både fysiskt och digitalt) anmäl er genom denna länk. Sista anmälningsdag är måndagen den 13 mars klockan 23:59. Zoomlänk kommer att skickas ut i samband med anmälan.

Kvällens program

16:45 Mingel och fika

17:00-17:15 Introduktion: Josef, FUF och mänskliga rättigheter

17:15-18:00 Del 1: Genomgång av viktiga händelser i Palestinas historia

18:00-18:10 Paus och mer mingel

18:10-19:20 Del 2: Josef berättar om sina upplevelser i Palestina

19:20-19:30 Avslut

Information om arrangören

FUF Göteborg är en FUF:s lokalgrupper. Gruppen har varit aktiv sedan september 2022 och består i dag av nio medlemmar med olika bakgrunder som alla har intresse av att lära sig mer om globala utvecklingsfrågor, och samtidigt dela med sig av sin egen kunskap.

Dela det här: