Föreläsning om utlandspraktik genom Svenska FN-förbundet

FUF:s lokalgrupp i Uppsala bjuder tillsammans med studentföreningen Samvetarna in till en gästföreläsning om hur det är att göra praktik genom Svenska FN-förbundet!

Som student med intresse för global utveckling har man många möjligheter att göra praktik på diverse platser i världen genom olika förbund och arbetsplatser. Elin Malmqvist och Pauline af Ekenstam har båda tagit kandidatexamen i freds- och utvecklingsstudier vid Uppsala universitet. Båda har även varit aktiva inom FUF, både inom FUF Uppsala och som FUF-korrespondenter. När det var dags för praktik gjorde båda den genom Svenska FN-förbundet i Georgien respektive Armenien under hösten 2022.

Den 2 mars kommer Elin och Pauline till Uppsala för att berätta om deras erfarenheter från sin utlandspraktik och om FN-förbundets praktikprogram. De kommer bland annat berätta om deras arbetsuppgifter under praktiken, vad de lärde sig och ge tips till framtida sökande. Under föreläsningen kommer du även få chans att ställa frågor till Elin och Pauline om deras erfarenheter som praktikanter. Kanske är det just du som tänker söka praktik genom FN-förbundet härnäst?

Datum och tid: Torsdagen den 2 mars kl. 17-18

Föreläsningen kommer att hållas på svenska. Elin och Pauline kommer att vara på plats på Ekonomikum i Hörsal 1 på Uppsala universitet. Observera att du behöver anmäla dig via denna länk för att delta. FUF Uppsala och Samvetarna bjuder på fika!

Hoppas vi ses där!

Om arrangörerna

FUF Uppsala består av unga och studenter i Uppsala som genom vårt medlemskap i FUF vill öka vår egen och andras kunskap om globala utmaningar och orättvisor. Tidigare har FUF:s lokalgrupp i Uppsala anordnat föreläsningar och filmvisningar om exempelvis protesterna i Iran, klimatförändringarna i Latinamerika, den illegala avskogningen av Amazonas och om kriminaliseringen av kvinnors kroppar genom avskaffandet av aborträtten.

Föreningen Samhällsvetarna Uppsala är en förening för studenter, av studenter vid Uppsala Universitet. Föreningen är bland annat verksam inom utbildning och medlemmars framtid, genom mentorskap, föreläsningar, alumnverksamhet samt nätverkande och kontaktskapande.  

Dela det här: