seminarium om EU och civilsamhället

Sveriges ordförandeskap i EU – Civilsamhällets roll

Till anmälan »

Sverige blir ordförande för EU under första halvåret 2023. Förberedelserna har pågått en längre tid och är just nu omfattande och intensiva. Extra komplicerat är att detta sker just som Sverige byter regering.  

Förberedelsearbetet omfattar inte bara Regeringskansliet utan många andra vill också påverka den svenska hållningen inför detta ordförandeskap. FUF har därför bjudit in representanter från CONCORD Sverige som koordinerar insatserna från ett stort antal organisationer i denna fråga för ett samtal om civila samhällets roll.  

Hur vill civila samhället att Sverige ska agera under ordförandeskapet? Hur arbetar de för att få största möjliga påverkan på den svenska agendan? Och vilka möjligheter och utmaningar står vi inför vad gäller detta ordförandeskap? 

Under ledning av Lennart Wohlgemuth från FUF kommer Peter Sörbom, policyrådgivare på CONCORD Sverige och Donna-Maria Maalouf, projektledare på CONCORD Sverige, att presentera och diskutera hur de arbetar med dessa frågor.   

Samtalet börjar kl. 12.00 och kommer spelas in. Vi bjuder på kaffe och smörgås.  

Varmt välkomna! 

Eventet äger rum på FUF:s kansli. För att komma hit tar du T-banan till Fridhemsplan eller Rådhuset. Därifrån är det ca 10 minuters promenad. Du kan även ta buss 3 från Slussen och gå av på hållplats Polhemsgatan. Lokalen är en halvtrappa ner och tyvärr saknas hörslinga i lokalen.

Dela det här: