SKAM – ett uppriktigt snack om orättvisa

Hundratusentals svenskar semestrar i diktaturer som Thailand och Marocko. Våra kläder tillverkas under usla arbetsförhållanden i länder med utbredd fattigdom. De rika blir allt rikare och klyftorna ökar. Hur hanterar vi skammen? Kan den omvandlas till förändring? Välkommen till orättvisans skamvrå!

Vi är många som skäms över det vi gör eller inte gör för världen. En turbulent och ojämlik global utveckling får oss många gånger att plocka fram skämskudden. Men när verkligheten kommer allt närmre och skammen blir mer påtaglig kan det också leda till en vilja att förändra.

FUF och OmVärlden vill öppna upp för ett avväpnande och hjärtligt samtal om skam. Skäms vi mer idag? Går det att tala om en kollektiv skam? Kan skammen rentav leda till att fler förändrar beteenden som har en negativ inverkan på vår omvärld?

Två kvällar under Almedalsveckan bjuder vi in till annorlunda arrangemang med uppriktiga samtal, scenframträdanden och bekanta ansikten. Humor och allvar blandas när vi grottar ner oss i skammen och söker dess guldkant. Kvällens tema är orättvisa.

Medverkande
Zinat Pirzadeh, ståuppkomiker
Hewan Temesghen, generalsekreterare, Fairtrade
Ahmed Abdirahman, näringspolitisk expert och initiativtagare till Järvaveckan
Kent Wisti, präst och bildkonstnär
Ylva Bergman (moderator), chefredaktör, OmVärlden

Dela det här: