Rapport från COP27

Den globala medeltemperaturen har stigit med 1,1 grader sedan förindustriell tid. Om temperaturen stiger över 1,8 grader så kan klimatet bli livshotande för hälften av jordens befolkning, enligt FN:s klimatpanel IPCC. 194 av världens länder enades genom Parisavtalet 2015 om att begränsa temperaturökningarna till 1,5 grader.

Den 6:e till 18:e november pågår COP27 som är FN:s 27:e klimatkonferens. COP är ett årligt möte med syfte att få länders regeringar att komma överens om gemensamma mål för att hindra de globala klimatförändringarna. Årets möte hålls i Sharm el-Sheikh, i Egypten.

Hur gick mötet? Hur såg förhandlingarna ut? Och vad blev egentligen resultatet?

Föreningen för Utvecklingsfrågor, Svenska Kyrkans Unga och Röda Korsets Ungdomsförbund bjuder tillsammans i in till ett digitalt möte den 28 november för att diskutera klimatkrisen och hur den bemöts av världens regeringar.

Sveriges ungdomsrepresentanter vid COP27 kommer att träffa oss för att berätta om förhandlingarna och vad de har inneburit. De kommer att dela sina perspektiv på mötet och berätta om hur ungdomsorganisationer har betraktat processerna.

Anmäl dig och ta del av diskussionerna du med!
Dela det här: