event om funktionsnedsättning

Mest utsatt, minst inkluderad – Vad kan du göra?

Sveriges uttalade biståndsmål är att bekämpa fattigdomen i världen men en av världens största minoriteter mer eller mindre exkluderas från arbetet. Bland de allra fattigaste i världen lever var femte person med en funktionsnedsättning. Uppemot 9 av 10 barn med funktionsnedsättning har inte tillgång till utbildning och risken att bli utsatt för våld och övergrepp är stor. Personer med funktionsnedsättning är ofta mest utsatta och minst inkluderade. Trots detta gick endast 0,45 procent av Sidas anslag 2021 till projekt där personer med funktionsnedsättning var primär målgrupp.

FUF och MyRight hälsar er varmt välkomna till ett interaktivt seminarium där vi berättar mer om hur situationen ser ut för personer med funktionsnedsättning och vad du kan göra för att förändra det. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något, stort som smått.

Under seminariet bjuder vi på fika. Har du frågor eller funderingar, tveka inte att höra av dig till Rebekah Krebs, MyRight på rebekah.krebs@myright.se eller 073 885 15 64.

Varmt välkommen!

Anmäl dig här.

Dela det här: