Kommunikationskurs

Nu är det äntligen dags för FUF:s årliga kommunikationskurs ”Att skildra världen”! Under två dagar kommer vi genom workshops och föreläsningar lära oss om journalistiskt skrivande, sociala medier, att kommunicera genom bilder och hur man rapporterar om andra länder utan att förstärka stereotyper eller fördomar.

För vem?
Kommunikationskursen riktar sig till alla som är ideellt aktiva i FUF:s kommunikationsgrupper och lokalgrupper. Om det finns platser över kommer även övriga medlemmar i FUF få möjlighet att delta.

När?
Kursen kommer att äga rum helgen 19-20 oktober 2019. Lördagen den 19 oktober pågår kursen kl. 09.00-17.00 och söndagen den 20 oktober pågår kursen kl. 09.00-15.30. Vi vill helst att man är med båda dagarna men om man av någon anledning bara kan vara med en dag går det också bra.

Var?
Kursen kommer att hållas i Forum Syds lokaler på Alsnögatan 7 i Stockholm. Den närmaste busshållplatsen är Londonviadukten (bussarna går från Slussen).

Vad innehåller kursen?
Under lördagen kommer vi att lära oss hur man skildrar världen på ett etiskt och schysst sätt. Vi får besök av frilansjournalisten Erik Halkjaer som kommer berätta om hur det är att rapportera om globala hållbarhetsfrågor och mänskliga rättigheter. Erik är ordförande för Reportrar Utan Gränser i Sverige och har bred kunskap om både journalistik och kommunikation – han har framförallt skrivit om Afrika och Latinamerika. Resten av dagen kommer att handla om att kommunicera genom bilder och sociala medier; vi kommer bland annat fokusera på hur man undviker att förstärka fördomar och stereotyper.

Under söndagen fokuserar vi på journalistiskt skrivande – vi lär oss att skriva bättre texter genom olika workshops och praktiska övningar. Vår redaktör Kerstin Edquist kommer att leda dagen. Kerstin har mångårig erfarenhet av att arbeta som journalist, bland annat i Latinamerika.

Kostnader?
Kursen är gratis. Lunch och fika ingår båda dagarna. Endast representanter från lokalgrupperna kan få eventuella resebidrag. FUF har inte möjlighet att stå för övriga kostnader i samband med kursen (exempelvis boendekostnader). Vi kan dock hjälpa till med att hitta boende i Stockholm vid behov.

Hur?
Anmäl dig till kursen senast den 16 oktober genom att kontakta Sara Strandell Dalius (sara.dalius@fuf.se) och ange eventuella allergier. Meddela även om du kan vara med under hela helgen eller bara en av dagarna.

Dela det här: