FUF-Pristagare 2019 Helena Samsioe

Framflyttat/inställt – FUF-prisutdelning och samtal med drönardrottningen Helena Samsioe

Tråkiga nyheter!
På grund av Coronaviruset så har FUF valt att flytta fram prisutdelningen till förhoppningsvis senare i vår. Vi kommer hålla er uppdaterade och skicka ut en ny inbjudan så fort vi har nytt datum!

Träffa Helena Samsioe, även kallad drönardrottningen, när hon får det årliga FUF-priset 2019 och samtidigt berättar om hennes resa med att skapa en bättre värld med hjälp av drönare. Vi får följa med på en resa från södra Afrika till norra Europa, från malariautbrott till hållbart jordbruk.

Med hjälp av drönarteknik har Helena Samsioe revolutionerat och effektiviserat humanitära insatser, och gett en ny riktlinje för humanitär forskning.

Helena Samsioe är vd för bolaget GLOBHE som hon själv startat. Bolaget samlar in och analyserar bilddata från drönare och förser organisationer med information efter naturkatastrofer. Drönarna används även för att leverera exempelvis medicinsk utrustning som blod, vaccin och medicin till svårtillgängliga delar av Afrika.

2018 hamnade Helena Samsioe på Forbes lista över “The World’s Top 50 Women in Tech” och BBC har kallat henne ”the Drone Queen”.

Vi bjuder på dryck och tilltugg. Varmt välkomna!

Vänligen observera att lokalen ligger en halv trappa ned utan hiss och att seminariet hålls på svenska.
Visste du att FUF är en medlemsorganisation? Ett medlemskap gör att vi kan fortsätta att ha gratis seminarium. Gå gärna in och bli medlem för att stödja vårt fortsatta arbete att sprida kunskap om globala frågor, så som bistånd, klimatförändringar, fred och mänskliga rättigheter. Här blir du medlem.

Dela det här: