FUF-Pristagare 2019 Helena Samsioe

FUF-prisutdelning med Helena Samsioe

Efter framflyttat möte, blir det äntligen dags att bjuda in er till att digitalt få träffa Helena Samsioe, även kallad drönardrottningen, när hon får det årliga FUF-priset 2019. Helena kommer samtidigt berätta om hennes resa med att skapa en bättre värld med hjälp av drönare, där vi får följa med till allt från södra Afrika till norra Europa, från malariautbrott till hållbart jordbruk.

Med hjälp av drönarteknik har Helena Samsioe revolutionerat och effektiviserat humanitära insatser, och gett en ny riktlinje för humanitär forskning.

Helena Samsioe är vd för bolaget GLOBHE som hon själv startat. Bolaget samlar in och analyserar bilddata från drönare och förser organisationer med information efter naturkatastrofer. Drönarna användes tidigare även för att leverera exempelvis medicinsk utrustning som blod, vaccin och medicin till svårtillgängliga delar av Afrika.

2018 hamnade Helena Samsioe på Forbes lista över “The World’s Top 50 Women in Tech” och BBC har kallat henne ”the Drone Queen”.

Prisutdelningen sänds live via Zoom

Visste du att FUF är en medlemsorganisation? Ett medlemskap gör att vi kan fortsätta att ha gratis seminarium. Gå gärna in och bli medlem för att stödja vårt fortsatta arbete att sprida kunskap om globala frågor, så som bistånd, klimatförändringar, fred och mänskliga rättigheter. Här blir du medlem.

Dela det här: