FUF på MR-dagarna

Den 17-18 november är det dags för Mänskliga Rättighetsdagarna i Örebro och givetvis är FUF på plats!

Under årets MR-dagar kommer FUF arrangera ett seminarium om Ultra fast fashion och dess konsekvenser, hålla i ett quiz om de globala målen och delta på ett karriärsmingel för studenter tillsammans med Globalportalen och Volontärbyrån. Läs mer om respektive programpunkt nedan. Vi håller till på Fredstorget på Conventum så kom gärna förbi och säg hej vid vår monter!

Läs mer om hur du registrera dig på MR-dagarnas hemsida. Det är gratis inträde till Fredstorget och Globala Scenen. Seminarium på Globala Scenen kommer även livesändas, läs mer här. 

Information om programpunkter:

Seminarium: ”Ultra fast fashion – bidrar du till slaveri och miljöförstöring?
17 november, 11.00-11.30, Globala scenen
Ultra fast fashion, klädindustrin som producerar kläder snabbare och billigare än någonsin och svenskarna älskar det! Men vilka är konsekvenserna av att klicka hem en klänning för 50kr från andra sidan jorden? Vem är det som egentligen får betala kostnaden? Är de miljön eller fabriksarbetare? Finns det en baksida vi svenskar inte vill se eller prata om?

I en intervju med Malin Kjellqvist, sakkunnig företag och mänskliga rättigheter på Fair Action och Magnus Boström, professor i sociologi vid Örebro Universitet, kommer FUF behandla ett jobbigt men viktigt ämne från vår samtid – Ultra fast fashion. Många av oss har sett reklam och kanske till och med handlat från det största och snabbast växande klädföretaget Shein eller Wish, men vad är baksidan med företag som kan sälja kläder och produkter långt under de priser vi är vana vid? Vad kan vi göra bättre och hur kan vi istället bidra till en hållbar klädindustri?

Quiz: Vad kan du om det globala målet om fredliga och inkluderande samhällen?
17 November, 15.00-15.30, Fredstorget

Testa dina kunskaper om globala målet 16 med FUF:s quiz.

Karriärsmingel för studenter på MR-dagarna
17 november, 17.00, Fredstorget

Drömmer du om att studera eller jobba med mänskliga rättigheter och globala frågor? Varmt välkommen till karriärsmingel tillsammans med FUF, Globalportalen och Volontärbyrån. Du kommer få studietips, lära dig mer om hur du kan engagera dig, få information om framtida praktik, hur du skriver ett riktigt grymt CV och mycket mer! 

Karriärsminglet är en perfekt möjlighet för dig att samla goda tips, knyta nya kontakter och träffa andra som brinner för mänskliga rättigheter. Självklart kommer det även bjudas på fika! Anmäl dig för att delta på karriärsminglet här: info@mrdagarna.se

Dela det här: