”Fredens framtid”: lansering och mingel

Välkommen på lansering av Fredens framtiden antologi med främst unga skribenter, framtagen med stöd av Föreningen Mänsklig Säkerhet och Föreningen för Utvecklingsfrågor (FUF). Antologin lyfter tankar om hur vi skapar en hållbar fred och säkerhet utifrån samtida och framtida utmaningar och dess lösningar. Den har möjliggjorts med finansiering från Folke Bernadotteakademin.

Nu har du chansen att lyssna och ställa frågor till skribenterna under lanseringen den 23 november. Kanske blir du en av dem som får en tryckt kopia av antologin? Ett exklusivt antal exemplar kommer att delas ut under evenemanget, så kom i god tid – först till kvarn gäller!

Anmäl dig här senast söndagen den 21 november!

Dörrarna öppnar kl. 17.30 följt av ett kortare panelsamtal  kl. 17.45-18.30. Därefter uppmuntras deltagarna att ta chansen att mingla med skribenterna tills att lokalen stänger kl. 19.30.

I Panelen ingår skribenter från antologin, samt Petra Tötterman Andorff, Generalsekreterare för Kvinna till Kvinna, och Jonas Bane, Klimatriksdagens ordförande.

Panelsamtalet kommer även att sändas live och finnas tillgängligt i efterhand på vår Youtubesida FUF Play.

 

Om antologin

I dag hörs ungas röster tydligt i samtal som rör klimatet. Men många unga uppmärksammar också andra hot mot deras framtid, inte minst hot mot fred och breda hot mot mänsklig säkerhet. Har barn och ungdomar en roll att spela i fredsarbetet och hur skulle samhällen se ut om deras röster hördes mer? Vad är hälsosäkerhet och hur kan den säkras bättre, även för barn och vuxna som inte är ekonomiskt resursstarka? Hur håller vi olika aktörer ansvariga för brott mot mänskliga rättigheter? Frågorna är många. Den antologi som nu tagits fram ger en unik röst åt unga från en rad olika delar av samhället. Antologin ger också utrymme för äldre som ägnat stora delar av livet åt frågor som påverkar utsikter för fred i tider av politiska motsättningar, klimathot och betydande vapenhandel.

Ladda ner antologin här:Fredens framtid: En antologi om hållbar fred och säkerhet av Föreningen Mänsklig Säkerhet och Föreningen för Utvecklingsfrågor

Om organisationerna

Föreningen Mänsklig Säkerhet och Föreningen för Utvecklingsfrågor har arbetat i många år för att bredda debatten om fred- och säkerhetspolitik. Genom att lyfta olika infallsvinklar från skribenter i blandade åldrar och från olika sektorer vill vi med Fredens framtid bidra till kunskap, debatt och engagemang för en fredlig, rättvis och hållbar värld.

 

Dela det här: