Författarsamtal

Författarsamtal: Berättelsen inuti en flykting

Till anmälan »

Marzieh Kheir Khah föddes i Afghanistan 1996. Året efter flyr hon och familjen till Iran vilket är början på en lång resa till Europa och Sverige, dit hon kommer själv 2015. Flykten är plågsam och präglas av ovisshet, människosmugglare och en ständig oro för att inte överleva 

Nu är Marzieh aktuell med boken “Berättelsen inuti en flykting”, utgiven av bokförlaget Langenskiöld. Det är en bok som spänner över stora geografiska områden, men det är också berättelsen om att som ung behöva vara stark och ta ansvar för sin familj.  

I ett författarsamtal med FUF:s Maria Kalingas Ruin kommer Marzieh dela med sig av sin historia och hur hon med boken hoppas kunna inspirera andra att våga berätta vad de varit med om.  

Samtalet börjar kl. 18.00. Glögg och luciafika serveras från kl. 17.30.  

Varmt välkomna! 

Eventet äger rum på FUF:s kansli. För att komma hit tar du T-banan till Fridhemsplan eller Rådhuset. Därifrån är det ca 10 minuters promenad. Du kan även ta buss 3 från Slussen och gå av på hållplats Polhemsgatan. Lokalen är en halvtrappa ner utan hiss och tyvärr saknas hörslinga i lokalen. 

Dela det här: