Afrika och Europa: Är en bättre relation möjlig?

EU menar att syftet med den nya Afrikastrategin ska vara att utveckla en bättre relation mellan unionen och staterna på den afrikanska kontinenten. Samtidigt ser vi att Europas koloniala historia alltjämt präglar förhållandet regionerna emellan. Kan samarbetet mellan EU och länderna i Afrika bli mer jämbördigt? Vad krävs för att förbindelserna mellan Europa och Afrika ska kunna utvecklas till ett verkligt partnerskap?

Du som vill veta mer är om detta välkommen på lunchseminarium den 7 december med FUF och Svenska Europarörelsen. Efter några inledande tankar från Adebayo Olukoshi, professor vid Johannesburgs Wits University, samtalar Lennart Wohlgemuth, tidigare direktör för Nordiska Afrikainstitutet, gästprofessor vid Göteborgs universitet med journalisten och europakännaren Annika Ström Melin om vad som krävs för ett bättre samarbete mellan EU och Afrika.

Fysiska deltagare bjuds på kaffe och smörgås från 12.00. Samtalet startar kl. 12.30. Men platserna är begränsade så det gäller att vara snabb med att boka just din plats! Till anmälan.

Eventet kan även ses live på Facebook.

Dela det här: