Är du osäker på vilken karriärväg du ska ta? Vill du utveckla din karriär och nå dina drömmar? Då är det här seminariet för dig!
Under denna kväll får du möjlighet att möta yrkesverksamma inom utvecklingssektorn. Fokus är: Din väg till utvecklingsjobben. Panelisterna är där för att dela med sig av sina erfarenheter och lärdomar och svara på dina frågor.
En gyllene chans att få med sig tips inför din fortsatta studie- och yrkeskarriär.
Seminariet kommer ske på plats på FUF:s kansli på Ehrensvärdsgatan 4, på Kungsholmen med mingel med de yrkesverksamma som deltar på plats efteråt. Det kommer även finns möjlighet att delta via Zoom under panelsamtalet.
Seminariet hålls på svenska.
Seminarium: Vägarna till utvecklingsjobben
Datum: 10 maj
Tid: 17:30-18:30 (därefter mingel)
Anmälan är obligatorisk
PROGRAM
DEL 1: Framtidsspaningar
MARLENE BJÖRNFOT från IMPACTPOOL
Impactpool har sedan starten 2015 vuxit att bli världens snabbaste växande karriärplattform. Med ambitionen att stötta högt kvalificerade och motiverade personer att utveckla sin karriär och ge internationella organisationer som FN, EU, Världsbanken och stora internationella NGO’s tillgång till de absolut bästa kandidaterna har de utvecklat en unik tjänst som lockar till sig alltfler sökande och organisationer.
Marlene arbetar som koordinator för Impactpools karriärcoachningstjänst och är ansvarig för kundrelationer. Tidigare arbetade hon på ForumCivs HR-avdelning. Marlene kommer berätta mer om plattformen, ge sina bästa tips och låta oss ta del av de framtidsspaningar de gör vad gäller kompetenser som efterfrågas nu och framåt.
DEL 2: Min väg till utvecklingsjobben
MËRGIM TAHIRI jobbar som Protection Associate på UNHCR:s Representation för de nordiska och baltiska länderna i Stockholm. Genom hans nuvarande anställning på UNHCR samt tidigare anställningar på UNDP Libanon, UNFPA Libanon, och Migrationsverket har han skaffat sig omfattande erfarenhet inom de områden han brinner för: flyktingskydd och humanitär hjälp, migration, samt fredsbyggande och försoningsarbete. Han har en masterexamen i internationella relationer och diplomati från UNITAR och en kandidatexamen i statsvetenskap från Göteborgs universitet.
SHAM ABDURAHIM påbörjade hösten 2022 en praktik inom Kommissionär Ylva Johanssons kabinett, den svenske kommissionären ansvarig för migration och intern säkerhet. Denna praktik öppnade sedan dörren för hennes nuvarande arbete som administrativ och policy assistent inom Kommissionär Helena Dalli kabinett, ansvarig för jämställdhet. Sham har tidigare arbetat som asylhandläggare hos migrationsverket och forskningsassistent på Lunds Universitet. Hon har även varit ideellt engagerad i både Röda korset och andra fredsorganisationer. Hon har en kandidat i rättsvetenskap från Örebro Universitet och en master i juridik med inriktning mot mänskliga rättigheter från Lunds Universitet och arbetade som student researcher på Raoul Wallenbergs Institute for Human Rights and Humanitarian Law under sina masterstudier.
NIUSHA KHANMOHAMMADI har en Pol Kand från Stockholms Universitet och en Master från Uppsala Universitet och skrev där uppsatsen från Beirut med fokus på kvinnors rättsliga ställning givet landets familjelagar som skiljer sig för olika trossamfund. Niusha har bland annat suttit som styrelseledamot och Sverigerepresentant för Europeiska Kvinnolobbyn och praktiserat vid Europeiska Kommissionens generaldirektorat för den södra grannskapspolitiken. Genom Sida har hon arbetat på UN Womens landskontor i Bosnien och Herzegovina i ett år, och därefter i Istanbul i över ett år för att arbeta med kvinnor, fred och säkerhet hos UN Womens regional kontor för västra Balkan och Centralasien. Då hon är bildkonstnär och fotograf och ville arbeta mer med att brygga kulturen med biståndet började hon hos Konstnärsnämnden förra året för att driva det Sida-finansierade programmet ArtNexus. Där arbetar hon med att stärka konstnärers rättigheter och villkor i Albanien och Armenien, och ansvarar för verksamheten i Albanien.
LUDVIG ÖHRLING antogs till Diplomatprogrammet 2022 och arbetar idag på utrikesdepartementets enhet för folkrätt och mänskliga rättigheter. Där ansvarar han bl.a. för frågor om EU:s gemensamma politik för mänskliga rättigheter globalt. Han har tidigare jobbat som jurist på en ideell stiftelse, med fokus på individuella fri- och rättigheter samt tjänstgjort i Ylva Johanssons kabinett på EU-kommissionen. Ludvig har också gjort praktik inom svensk utrikesförvaltning, bl.a. vid svenska ambassaden i Madrid. Han har en juristexamen från Lunds universitet med folkrättslig inriktning.