Zelmerlöw & Björkman Foundation

Placeringsort: Stockholm

Om organisationen

Zelmerlöw & Björkman Foundation är en insamlingsstiftelse som stärker ungdomar som lever i utsatthet i Kenya hela vägen från utanförskap och fattigdom till arbete och försörjning. Detta sker primärt genom utbildning och entreprenörskap. Det är en mänsklig rättighet att gå i skolan, ändå är det över 138 miljoner ungdomar världen över som inte gör det idag. Vi vet att utbildning är vägen ut ur fattigdom och utsatthet, därför arbetar vi för att göra utbildning tillgängligt för fler. Vi är en liten organisation med ett par anställda och ett gäng engagerade volontärer på vårt kontor på Artillerigatan i Stockholm. Tillsammans med lokala partners identifierar vi ungdomar som lever i extrem utsatthet i Kenyanska slummen. Vi erbjuder gymnasieutbildning, boende på internat, tillgång till vård och vidareutbildning i form av universitetsstipendium eller yrkesutbildning som leder till arbete. Vi följer med ungdomarna hela vägen till arbete och försörjning.

Vad innebär praktiken?

Vill du göra praktik i en liten och kreativ insamlingsstiftelse där du som praktikant får stort ansvar och möjlighet att utveckla och utvecklas tillsammans oss? I din praktik får du vara med och driva den dagliga verksamheten i Sverige. Vi har ett litet kontor i Stockholm men gillar att jobba flexibelt. På grund av att vi är små varierar uppgifterna och du kan få vara med i allt från att planera och genomföra event till att skriva ansökningar, rapporter och arbeta med våra kommunikation. Eftersom vi arbetar så nära våra program kommer du få en inblick i verksamheten i Kenya och direkt se vad ditt arbete bidrar till.

En praktik på Zelmerlöw & Björkman Foundation innebär att man får arbeta tillsammans med stiftelsens Generalsekreterare och får därför en inblick i alla förekommande arbetsuppgifter i stiftelsen. Vi kan i viss mån anpassas uppgifterna efter vad du är intresserad av att bli mer insatt i. Den kan handla om strategiskt insamlingsarbete, effektmätning, eventplanering och kommunikation.

Önskvärd kompetens/erfarenhet

Utbildningsområde inom ex. utvecklingsstudier, internationella relationer, ekonomi, hållbarhet, projektledning eller kommunikation.

Meriterande kompetens/erfarenhet

Erfarenhet av ideellt arbete är ett plus. Önskade egenskaper är social, ansvarstagande, engagerad och en ”doer”.

Övrig information

Om du gillar att vara i en snabbrörlig organisation som kämpar hårt för att förändra världen, där du får mycket ansvar, stor möjlighet att utvecklas och vara en del av ett härligt gäng. Då är vi rätt för dig!

Hur praktikantuppdraget relaterar till FN:s globala mål

För att avskaffa fattigdom (1) arbetar vi primärt med utbildning (4) hela vägen till försörjning (8). Vi har extra fokus på tjejer (5,10) och säkerställer ungdomars trygghet och hälsa (2,3).

Som praktikant på Zelmerlöw & Björkman Foundation, så kommer du direkt att få arbeta med de här globala målen:

Global goal #4
Dela det här: