Praktikannons, Praktikbank

Zelmerlöw & Björkman Foundation

Om organisationen

Zelmerlöw & Björkman Foundation (ZBF) är en insamlingsstiftelse som grundades av Måns Zelmerlöw och Jonas Björkman 2013. Vi stärker ungdomar i olika delar av Afrika, hela vägen från utanförskap och fattigdom till arbete och försörjning. Detta sker primärt genom utbildning och entreprenörskap. Tillsammans med lokala partners identifierar vi unga ekonomiskt utsatta och hjälper dem att utbilda sig, hitta sina talanger och drivkrafter, så att de kan påverka sin egen framtid.

Vad innebär praktiken?

Vill du göra din praktik i en liten och kreativ insamlingsstiftelse där du som praktikant får stort ansvar och möjlighet att utveckla och utvecklas tillsammans med oss?

I din praktik får du vara med och driva den dagliga verksamheten i Sverige. Vi har ett litet kontor i Stockholm men gillar att jobba flexibelt. På grund av att vi är så små varierar praktikuppgifterna och innebär att du kommer vara med i allt från att planera och genomföra vårt stora insamlingsevent “Zelmerlöw & Björkman Invitational” som går av stapeln den 24 november 2020 till att skriva ansökningar och jobba med sociala medier. Du kommer framförallt ha ett extra fokus på vårt senaste projekt med att starta en yrkeshögskola i Kenya för ungdomar som annars inte får möjlighet till utbildning. Arbetsuppgifter inom detta är att hjälpa till med kommunikation, rapportering och samarbeten i Sverige.

Önskvärd kompetens/erfarenhet

  • Erfarenhet av ideellt engagemang
  • Utbildningsområde kan vara allt från utvecklingsstudier, internationella relationer, ekonomi, hållbarhet, projektledning till kommunikation och andra relevanta ämnen.
  • Önskade egenskaper är social, ansvarstagande, en doer och engagerad

Meriterande kompetens/erfarenhet

  • Erfarenhet av att vara i roller med eget ansvar
  • Erfarenhet av att driva projekt
  • Erfarenhet av att kommunicera med många olika typer av personer och organisationer
  • Erfarenhet av något av våra samarbetsländer

Övrig information

Om du gillar att vara i snabbrörlig organisation som kämpar hårt för att förändra världen, där du får mycket ansvar, stor möjlighet till att utvecklas och träffa många olika typer av människor så hoppas vi du vill söka praktik hos oss!

Dela det här: