Vinnova – Avdelningen för samhällsutveckling

Om organisationen
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. På Vinnova jobbar vi med att ständigt utveckla hur vi kan stärka Sveriges innovationskraft för att bidra till hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka 3 miljarder kronor varje år och har över 200 medarbetare med kontor i Stockholm, Bryssel, Silicon Valley och Tel Aviv. Hållbarhetsarbetet driver vi i många olika former både internt och tillsammans med andra organisationer.

Vad innebär praktiken?
Praktikperioden innebär att du kommer arbeta med frågor inom Hållbart samhällsbyggande.

Du kommer delta i de satsningarna som genomförs på området t.ex klimatanpassning och social hållbarhet, men också delta i områdets arbete med att utveckla områdets strategiska inriktning vad gäller hållbarhetsfrågor med utgångspunkt i Agenda 2030.

Du kommer få delta i ett flertal av de arbetsuppgifter som utförs på myndigheten:

– Delta i utlysningsprocesser
– Bistå i handläggning av ärenden, dvs av de projekt som fått medel i utlysningar
– Delta i möten och workshops internt på Vinnova och med externa organisationer för att diskutera framtida satsningar med fokus på Social Hållbarhet och/eller utmaningar som har med klimatet eller klimatanpassning att göra

Önskvärd kompetens/erfarenhet
Utbildning:
Akademiska studier eller akademisk examen inom ett för praktiken relevant område, exempelvis civilingenjör, civilekonom, kulturgeograf, samhällsvetare, statsvetare, beteendevetare, arkitekt, mjukvaruutveckling eller liknande.

Kvalifikationer:
– Förståelse och intresse för Agenda 2030 och hållbar utveckling
– God organisationsförmåga, förmåga att arbeta självständigt med avgränsade arbetsuppgifter och mycket god kommunikationsförmåga
– Mycket god kunskap i Microsoft office (word, powerpoint)
– Mycket goda kunskaper i svenska eller engelska. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på minst ett av dessa språk och har en god förståelse av det andra språket.

Personliga egenskaper:

Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper, förmågor och motivation. Vi söker dig som är bra på att samarbeta med andra. Du trivs i sociala sammanhang och anpassar kommunikationen efter åhörarna på ett professionellt sätt. I kontakten med andra lyssnar du in, reflekterar och bidrar prestigelöst med nytänkande. Du är trygg i dig själv och har integritet. Samtidigt är du mycket organiserad, noggrann, samt en vana att självständigt organisera ditt arbete. Givetvis delar du Vinnovas värderingar respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Meriterande kompetens/erfarenhet
– Erfarenhet av att ha arbetat med att driva projekt, antingen på en arbetsplats eller på en förening (t.ex. en studentkår eller liknande)
– Erfarenhet av att ha arbetat inom ett område som är relaterat till hållbar utveckling, inom ramen för en praktik, ett extrajobb eller ideellt inom en förening eller liknande
– Erfarenhet hur digitalisering kan användas inom hållbarhetsarbetet.
– Fördjupad kunskap inom jämställdhet eller miljö/klimat/social hållbarhet
– Kunskap eller intresse för lärande och pedagogik
– Kunskap eller intresse för innovation och/eller nya teknologier
– Erfarenhet av att ha bott, studerat eller arbetat i ett annat land än Sverige

Övrigt
Efter praktiken kommer du att:

  • Ha förmågan att handlägga ärenden på en svensk myndighet
  • Ha utvecklat din egen förmåga att driva projekt
  • Känna till metoder, verktyg och arbetssätt för att driva hållbar utveckling och systemtransformation för hållbar utveckling. Du kommer även att ha insyn i hur Vinnova arbetar med dessa metoder.
  • Ha en ökad förståelse av hur innovation och nya teknologier kan användas som en drivkraft för Agenda 2030
Dela det här: