Världsnaturfonden WWF

Om organisationen

Världsnaturfonden WWF är med sina närmare fem miljoner supportrar en av världens ledande ideella och oberoende naturvårdsorganisationer. Vi finns i närmare 100 länder och arbetar med naturvårdsprojekt i fält, naturvårdsforskning, samverkan med näringsliv, utbildning och påverkansarbete i nationella och internationella beslutsfora. Huvuddelen av WWFs arbete finansieras med insamlade medel. Världsnaturfonden WWF omsätter ca 450 mkr/år.

Praktikanten kommer att ingå i WWFs kommunikationsavdelning som arbetar med WWFs hjärtefrågor – att bevara biologisk mångfald och att minska de ekologiska fotavtrycken, så att människor kan leva i harmoni med naturen.

Vad innebär praktiken

Vi söker en praktikant till kommunikationsavdelningen för planeringen av de aktiviteter som äger rum då Världsnaturfonden WWF firar sitt 50-årsjubileum under 2021.

Vill du jobba strategiskt och taktiskt med projekt- och eventplanering av ett jubileumsår där vi lyfter naturvårdsfrågor och vikten av att agera för vår enda planet?  Under praktikperioden får du arbeta med både projektplanering/aktiviteter, sociala media content och produktion. Du kommer att skaffa dig en fantastisk uppsättning erfarenheter som kommunikatör inom projektarbete tillsammans med ett härligt, glatt professionellt team.

Önskvärd kompetens/erfarenhet

Är en duktig kommunikatör som är noggrann, initiativrik, självgående och en fena på att skriva.

Är driven, lösningsorienterad och stresstålig.

Är administrativt begåvad och har koll på detaljer.

Har lätt att samarbeta.

Självklart brinner du för hållbarhetsfrågor och miljö.

Troligen går du idag på en relevant högskoleutbildning t.ex. kommunikation, event, marknadsföring. Gärna i kombination med miljöutbildning

Övrigt

Praktiktid är på heltid under VT 2021.

Som en del av vår jämlikhet- och mångfaldsplan vill vi gärna uppmuntra manliga sökande samt personer med annat etniskt påbrå än svenskt att skicka in sin ansökan.

Arbetet sker på Världsnaturfonden WWFs kontor på Ulriksdals slott i Solna (just nu gäller dock distansarbete tills coronarestriktionerna hävs).

Skrivprov kan förekomma i slutskedet av rekryteringsprocessen.

Dela det här: