FUF Stockholm Södra

FUF Stockholm Södra är en en nystartad lokalgrupp med 27 aktiva medlemmar, och till för alla som bor i Stockholm. Föreningen drivs av engagerade volontärer som brinner för att lyfta den globala utvecklingsdebatten bland unga och studenter. Vill du vara med och kicka igång vår förening? Toppen! Välj vilket verksamhetsområde som du är mest intresserad av och kontakta oss!

FUF Stockholm Södras verksamhetsområden

Vi har delat upp FUF Stockholm Södra i olika verksamhetsområden:

  • Eventgruppen

  • PR/Marketing-gruppen

  • Bokklubben

  • Poddgruppen
  • Magasingruppen

Som medlem kan man välja att gå med i en eller flera arbetsgrupper beroende på intresse och engagemang (men det är inget krav att gå med i en grupp). Syftet med dessa grupper är att fokusera arbetet och för att bli mer produktiv. Varje grupp har en teamledare som planerar in zoom-möten och leder arbetet men gruppmedlemmarna bestämmer sen själva hur många möten som ni behöver i månaden.

Eventgruppen 

Du som är intresserad av att planera och genomföra event kan välja att gå med i Eventgruppen. Exempel på event kan vara att anordna föreläsningar med t.ex. professorer eller internationella organisationer, quizkväll, seminarium, filmvisning, studiebesök. Eller varför inte anordna seminarium med personer från andra sidan jordklotet?

Teamledare för denna grupp är Klara Eklund och Johanna Jerner. 

Magasingruppen

I Magasingruppen kan du ingå om du är intresserad av att intervjua, skriva journalistiska texter, bevaka debatten inom svenska eller internationella medier. Även du som är kreativ och älskar färg och form passar utmärkt i denna grupp! Ni bestämmer själva hur ni vill jobba med ert textskapande med utgångspunkt i FUF:s checklistor och månadens tema. Om du vill skriva journalistiska texter ingår du också i Utvecklingsmagasinets redaktion och varje termin inleds med ett utbildningstillfälle. Teamledaren för denna grupp, Marcus Karlén, kan berätta mer.

PR/Marketing-gruppen 

Du som är kreativ, innovativ och tycker att det är roligt att hitta sponsorer och olika samarbeten kan ingå i PR/Marketing gruppen. Eller du som kan utveckla kreativa sätt att marknadsföra lokalföreningen. Även här är det fritt att strukturera arbetet hur ni vill, tillsammans med er teamledare, med främsta mål att uppmärksamma vår lokalförening så mycket som möjligt. Kanske vill ni kontakta olika organisationer för samarbeten, eller varför inte kontakta tidningar eller skolor och berätta om vår lokalförening?

Teamledare för denna grupp är Hedda Eriksson.

Bokklubben

I bokklubben kan du ingå om är intresserad av att läsa och diskutera litteratur som anknyter till globala utvecklingsfrågor. Som medlem i bokklubben får man träffa andra som är intresserade av samma frågor och fördjupa sig i diskussioner utifrån böcker som ni väljer tillsammans. Ni bestämmer själva hur många böcker ni vill läsa och hur ofta vill ni diskutera er litteratur.

Kontaktperson för denna klubb är Emma Heikkilä.

Poddgruppen

Älskar du att diskutera globala utvecklingsfrågor? Då har du kommit rätt!
Poddgruppen är under uppstart och har bildat ett lokalt podd-samarbete mellan Utrikespolitiska föreningen, Stockholm (UF) och FUF:s lokalgrupp Stockholm Södra. Syftet med poddgruppen är att diskutera valfrågor som sker i låg-och medelinkomstländer och uppmärksamma valprocess som sker inom landet. “Gick valet till demokratiskt, fick alla rösta, hur var politikernas retorik”, är exempel på frågor som kommer att diskuteras under podden. Nischen är att det är unga som frågor experter hur valet har gått till. Som medlem i poddgruppen har ni tillgång till en helt egen studio där ni kan skapa och spela in poddar. Poddarna kommer därefter att publiceras på den nationella FUFs youtube kanal, FUFplay och även på poddtoppen.

Kontaktperson för denna grupp är Nima Nikaein.

Har du hittat din grupp? Eller är du osäker? Maila oss! Kontaktperson är Mona Ghasemi och du når henne via mejladressen stockholmsodra@fuf.se

Hoppas att vi hörs!

Hälsningar

Styrelsen FUF Stockholm Södra

Sociala medier: Facebook, Instagram

Dela det här: