FUF Stockholm Södra

FUF Stockholm Södra är en lokalgrupp med drygt 30 aktiva medlemmar, och till för alla som bor i Stockholm. Föreningen drivs av engagerade ideellt aktiva som brinner för att lyfta den globala utvecklingsdebatten bland unga och studenter. Vill du vara med och kicka igång vår förening? Toppen! Välj vilket verksamhetsområde som du är mest intresserad av och kontakta oss!

FUF Stockholm Södras verksamhetsområden

Vi har delat upp FUF Stockholm Södra i olika verksamhetsområden:

  • Eventgruppen

  • PR/Marketing-gruppen

  • Bokklubben

  • Poddgruppen
  • Studiebesöksgruppen

Som medlem kan man välja att gå med i en eller flera arbetsgrupper beroende på intresse och engagemang (men det är inget krav att gå med i en grupp). Syftet med dessa grupper är att fokusera arbetet och för att bli mer produktiv. Varje grupp har en teamledare som planerar in zoom-möten och leder arbetet men gruppmedlemmarna bestämmer sen själva hur många möten som ni behöver i månaden.

Eventgruppen 

Du som är intresserad av att planera och genomföra event kan välja att gå med i Eventgruppen. Exempel på event kan vara att anordna föreläsningar med t.ex. professorer eller internationella organisationer, quizkväll, seminarium, filmvisning, studiebesök. Eller varför inte anordna seminarium med personer från andra sidan jordklotet?

Teamledare för denna grupp är Hanna Fredriksson och Ayaat Abdelaziz. 

PR/Marketing-gruppen 

Du som är kreativ, innovativ och tycker att det är roligt att hitta sponsorer och olika samarbeten kan ingå i PR/Marketing gruppen. Eller du som kan utveckla kreativa sätt att marknadsföra lokalföreningen. Även här är det fritt att strukturera arbetet hur ni vill, tillsammans med er teamledare, med främsta mål att uppmärksamma vår lokalförening så mycket som möjligt. Kanske vill ni kontakta olika organisationer för samarbeten, eller varför inte kontakta tidningar eller skolor och berätta om vår lokalförening?

Teamledare för denna grupp är Sigrid Wernersson.

Bokklubben

I bokklubben kan du ingå om är intresserad av att läsa och diskutera litteratur som anknyter till globala utvecklingsfrågor. Som medlem i bokklubben får man träffa andra som är intresserade av samma frågor och fördjupa sig i diskussioner utifrån böcker som ni väljer tillsammans. Ni bestämmer själva hur många böcker ni vill läsa och hur ofta vill ni diskutera er litteratur.

Teamleader för denna grupp är Klara Eklund.

Poddgruppen

Älskar du att diskutera globala utvecklingsfrågor? Då har du kommit rätt!
Poddgruppen är under uppstart och har bildat ett lokalt podd-samarbete mellan Utrikespolitiska föreningen, Stockholm (UF) och FUF:s lokalgrupp Stockholm Södra. Syftet med poddgruppen är att diskutera valfrågor som sker i låg-och medelinkomstländer och uppmärksamma valprocess som sker inom landet. ”Gick valet till demokratiskt, fick alla rösta, hur var politikernas retorik”, är exempel på frågor som kommer att diskuteras under podden. Nischen är att det är unga som frågor experter hur valet har gått till. Som medlem i poddgruppen har ni tillgång till en helt egen studio där ni kan skapa och spela in poddar. Poddarna kommer därefter att publiceras på den nationella FUFs youtube kanal, FUFplay och även på poddtoppen.

Teamleader för denna grupp är Liza Stålnacke. 

Studiebesöksgruppen

Denna grupp är för dig som är nyfiken på hur olika verksamheter inom global utveckling arbetar eller vill skapa kontakter inom branschen. Vi besöker till exempel olika organisationer och ambassader tillsammans och pratar med personal på respektive plats om hur det är att arbeta där.

Teamleader för denna grupp är Mona Ghasemi.

Har du hittat din grupp? Gör gärna en intresseanmälan här. Eller är du osäker? Maila oss! Kontaktperson är Mona Ghasemi och du når henne via mejladressen nedan. 

Hoppas att vi hörs!

Hälsningar

Styrelsen FUF Stockholm Södra

Kontaktperson: Mona Ghasemi
Mejladress:
stockholmsodra@fuf.se
Facebook: FUF Stockholm Södra
Instagram: fufstockholmsödra

Dela det här: