The New Division by Trollbäck + Company – Hållbarhetskommunikation

Om organisationen

The New Division är en strategi- och kommunikationsbyrå som passionerat arbetar med hållbarhet. Vi hjälper företag och organisationer att bli mer hållbara – och att berätta om det. 2015 tog vi fram bildspråket för FN:s 17 Globala mål, ett visuellt kommunikationssystem som idag används världen över. Att göra komplexa hållbarhetsfrågor lättare att förstå, är en av våra största drivkrafter. Med hjälp av strategi, design och copywriting förenklar och förstärker vi våra kunders hållbarhetsarbete. Och inspirerar andras. Våra kunder kommer från näringslivet, myndigheter och civilsamhälle.

Vad innebär praktiken

Vi erbjuder en kreativ arbetsplats med arbetsuppgifter från ett brett arbetsområde.

Eftersom vi är ett litet kontor ser vi gärna att du är strukturerad och självständig, och beredd att ta i när det behövs. Du kommer att arbeta nära kontorets Head of Operations och delta i arbetet med både riktade insatser och löpande arbetsuppgifter.Exempel på arbetsuppgifter hos oss:

– Omvärldsbevakning och analys inom området för hållbarhet, och de Globala målen i synnerhet

– Reserach inom olika hållbarhetsfrågor kopplade till pågående kundprojekt

– Omvärldsanalys för pågående kundprojekt

– Driva och projektleda företagets interna kommunikation i form av sociala medier, hemsida och nyhetsbrev

– Driva och ansvarig för företagets webshop som säljer Globala målen produkter

– Vid tillfälle arbeta nära team som stöd i kundprojekt, tex komma på kreativa kommunikationskoncept,

Vi befinner oss i en spännade period efter Covid-19 pandemin och vår praktikant kommer vara med på resan att sätta hållbarhet i fokus genom att göra komplexa globala utvecklingsfrågor lättare att förstå.

Önskvärd kompetens/erfarenhet

Du har ett starkt intresse och engagemang för kommunikation, samt kunskap och förståelse för hållbarhetsfrågor och FN’s Globala Mål. Som person ser vi gärna att du trivs att arbeta i team. Du är nyfiken, initiativrik och tar gärna ansvar. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska.

Meriterande kompetens/erfarenhet

Kanditatexamen som relaterar till något av följande områden: kommunikation, marknadsföring, hållbarhet, global utveckling.

 

Dela det här: