Praktikannons

Swedish International Agriculture Network Initiative/Stockholm Environment Institute

Om organisationen

SIANI är ett Sida finansierat öppet nätverk med uppdrag att upplysa och utveckla ny kunskap om jordbrukets betydelse för fattigdomsbekämpning som ett bidrag till en upplyst debatt och välgrundat beslutsfattande. Nätverket har mer än 2200 medlemmar från hela världen.  I Sverige samordnar SIANI aktiviteter över hela sektorn med deltagande från myndigheter, civilsamhälle, privata sektorn och akademin.

Nätverket är plattform för diskussion kring Agenda 2030 och de frågor som rör hunger och näringsrik mat, hållbart lantbruk och ekonomisk utveckling inom planetens gränser. Genom SIANI youth försöker SIANI skapa ett engagemang för den framtida livsmedelsförsörjningen hos olika ungdomsgrupper.

SIANI arbetar i enlighet med Politiken för Global Utveckling och fokuserar verksamheten på FNs globala mål, #2 “Avskaffa hunger, uppnå tryggad livsmedelsförsörjning, uppnå en bättre kosthållning och främja ett hållbart jordbruk” i Agenda 2030.

SIANI:s sekretariat har bred erfarenhet i att leda och främja dialog genom seminarier, expertgrupper och genom att kommunicera via web och sociala medier.  SIANI administreras av Stockholm Environment Institut, SEI, ett globalt prestigefyllt miljöinstitut som arbetar för att förmedla resultat från miljöforskningen till beslutsfattare. Att göra sin praktik på SIANI innebär också att ta del av SEI´s spännande aktiviteter.

Vad innebär praktiken?

Att arbeta med SIANI innebär att du kommer få komma hjälpa till att kommunicera om en av världen största utmaningar- hur når vi målet att ingen går hungrig 2030 eller är undernärd, genom ett hållbart klimatanpassat jordbruk?

Du förväntas arbeta med våra sociala media kanaler, du kommer även att få lära dig att skriva bloggar, uppdatera SIANIs hemsidan och hjälpa till att organisera våra spännande seminarier. Du kommer få möjlighet att delta i SIANIs arbete på olika platser i Sverige.

Du kommer också få chansen att arbeta med och utveckla vår ungdomssatsning SIANI Youth, ett initiativ för ungdomar (mellan 16 och 30 år) både hemma i Sverige och globalt. Vi tycker det är roligt med praktikanter som tar egna initiativ. Som praktikant kommer du att få arbeta självständigt med stöd från våra duktiga medarbetare.

Du kommer även få chans att följa global miljöforskning på nära håll. Vi erbjuder en dynamisk internationell och mångkulturell arbetsplats.

Önskvärd kompetens/erfarenhet

Vår praktikant behöver ha ett genuint intresse i hållbar utveckling och fattigdomsbekämpning inom t.ex. jordbruk, säkrad livmedelsförsörjning, markvård, naturresursförvaltning, hållbar livmedelsproduktion, nutrition och konsumtion. Vi uppskattar om praktikanten har utbildning inom dessa frågor och har erfarenhet från agronomi, skogsmästarstudier eller geografi. Personen får också gärna ha erfarenhet av kommunikation genom olika media, foto, film, sociala medier.

Vi ser gärna en engagerad person som är nyfiken och inte tvekar att ta egna initiativ, och gillar att arbeta både självständigt och dynamiskt i grupp.

Goda kunskaper i engelska är ett krav (i både i skrift och tal)

Meriterande kompetens/erfarenhet

Att ha arbetat med hemsidor och känner till hur man laddar upp material till dem är ett plus!

Det är också meriterande att redan vara aktiv på sociala medier.

Andra språk, så som spanska, franska eller kinesiska är meriterande.

Dela det här: