Praktikannons, Praktikbank

Stiftelsen Radiohjälpen – Insamling och kommunikation

Om organisationen

Radiohjälpen är en stiftelse med uppgiften att samordna insamlingsverksamheten inom svensk public service. Vi samlar dit det behövs som mest, oavsett om det är inom humanitär verksamhet, utvecklingssamarbete eller svenska fritidsaktiviteter för människor som lever med funktionsnedsättning. Vi är den enda organisationen som får samla in pengar i SVT, UR och Sveriges Radio. Detta görs främst genom kampanjerna Musikhjälpen, Världens Barn och Kronprinsessan Victorias fond, samt vid Melodifestivalen och katastrofer. Radiohjälpen fördelar insamlade medel till såväl humanitär verksamhet som långsiktigt utvecklingssamarbete internationellt, samt aktiviteter i Sverige till förmån för barn och vuxna med funktionsnedsättning och/eller kronisk sjukdom. Arbetet sker genom några av Sveriges största civilsamhällesorganisationer och föreningar.

Vad innebär praktiken?

Vi söker dig som vill hjälpa till med Radiohjälpens kommunikations- och insamlingsarbete under hösten 2020. Din roll kommer ha fokus på att återkoppla till givare, främst i digitala kanaler, och arbeta fram strategier och rutiner för denna återkoppling. Kommunikationsarbetet handlar främst om att visa de verksamheter som fått stöd genom våra insamlingar, det är därför viktigt att vara insatt i, eller ha stort intresse för, humanitärt arbete och utvecklingssamarbete (gärna även intresse för vårt nationella arbete med ideella föreningar). Två av insamlingarna du kommer att få arbeta med är Världens Barn och Musikhjälpen. Dina arbetsuppgifter kan även delvis baseras på dina intressen och din kompetens.

Läs gärna mer om Radiohjälpen på www.radiohjalpen.se

Praktikplatsen innebär bland annat att du…

 • får en inblick i insamling, globala frågor och public service,
 • kommer få delta i både det strategiska och operativa arbetet kring våra verksamhetsdelar,
 • samarbetar med flera funktioner på kansliet och främst med insamlingsansvarig, som även kommer vara din handledare,
 • kommer jobba nära vår internationella handläggare för att ta fram material för att kommunicera det internationella utvecklingssamarbetets resultat och effekter på bästa sätt,
 • samarbetar med många av Sveriges största civilsamhällesorganisationer,
 • kommer prova på arbetet med givarservice där vi möter givare via telefon och hanterar gåvokortsbeställningar,
 • får delta i insamlingsarbetet tillsammans med SVT och Sveriges Radio,
 • måste vara beredd att hugga i när det behövs då vi är en liten organisation med enbart åtta anställda.

Önskvärd kompetens/erfarenhet

Vem söker vi?

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för både globala hållbarhetsfrågor och kommunikation. Praktikplatsen passar dig som pluggar ex. kommunikation eller marknadsföring med intresse för globala frågor, alternativt för dig som läser ex. statsvetenskap eller globala studier och är en skicklig kommunikatör. Du bör vara kreativ, en god skribent och intresserad av sociala medier. Även företagsam och idérik är två viktiga egenskaper. Av stor vikt är intresse för de frågor Radiohjälpen samlar in till. Resor inom Sverige kan förekomma.

Meriterande kompetens/erfarenhet

 • InDesign/Photoshop/Premiere Pro
 • Contentful eller annat publiceringsverktyg för webb
 • Sökordsoptimering och digital annonsering
 • Kunskap inom humanitärt arbete eller/och utvecklingssamarbete.
Dela det här: