Pratham Sverige – Kommunikation

Om organisationen
Pratham Sweden är det svenska kontoret till en av världens mest erkända icke-vinstdrivande utbildningsorganisationer, Pratham. Som praktikant på vårt svenska kontor blir du en viktig del av en organisation som befinner sig i en tillväxtfas. Sedan 2017 samarbetar vi med några av Sveriges största bolag inom deras sociala hållbarhetsarbete i Indien, vilket du kan läsa mer om på vår hemsida www.prathamsweden.org.

Vad innebär praktiken?
Du kommer att arbeta nära generalsekreteraren i det dagliga arbetet i organisationen och ha varierande arbetsuppgifter inom kommunikationsområdet. Din övergripande uppgift kommer vara att sprida vårt budskap till privatpersoner och företag med verksamhet i Indien. Du kommer få direkt insyn i hur ledande svenska bolag arbetar med social hållbarhet i de länder där de har verksamhet.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara att:

– Genomföra viss omvärldsbevakning, vilket inkluderar att läsa artiklar, delta på seminarier och rapportera tillbaka till GS.
– Skapa och dela innehåll på Instagram, LinkedIn och Facebook.
– Vara behjälplig med planering och genomförande av seminarier/webinarier.
– Vara behjälplig med presentationer i Powerpoint inför möten och seminarier.
– Hålla vår hemsida uppdaterad.
– Skriva artiklar och pressreleaser.
– Bistå med material till våra kampanjer mot företag och privatpersoner.
– Vi sitter på Norrsken House i Stockholm. Som vår praktikant inom kommunikation och påverkan kommer du att rapportera till vår generalsekreterare.

Önskvärd kompetens/erfarenhet
Vi söker dig som:
– Kan uppvisa ett starkt intresse för utvecklingsarbete och/eller utbildningsfrågor.
– Studerar marknadsföring, kommunikation, grafisk design eller liknande utbildning.
– Har en god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska.
– Har en god förmåga att arbeta i Microsoft Office (Powerpoint, Word) samt är bekant med Adobe Indesign och Photoshop.

Då vi är en liten organisation är det viktigt att du trivs i en bred roll där du är beredd att kavla upp ärmarna vid behov. Då kansliet kommer bestå av tre-fyra personer kommer man behöva arbeta självständigt och ansvara för att driva sitt arbete framåt. Slutligen så söker vi dig som är noggrann då vi ställer mycket höga krav på kvaliteten i våra rapporter och på det material som skickas till företagspartners. För den ambitiösa finns stora möjligheter att vara med och utforma rollen och driva egna projekt.

Övrigt
Praktiken pågår höstterminen 2021, med viss möjlighet till flexibilitet vad gäller startdatum. Praktiken är oavlönad. Vi tar därför endast emot ansökningar från kandidater som har CSN-berättigad praktik.

Dela det här: